John Deere W330/W440 compacte maaidorsersMet een John Deere compacte maaidorser – uit de W330- of W440-serie – kunt u zelf bepalen wanneer u uw gewas wilt oogsten. U hoeft nooit meer af te wijken van uw eigen werkplanning – of in te leveren op de kwaliteit van uw gewas: U kunt meteen oogsten als uw gewas rijp is. U beslist.

Deze robuuste compacte maaidorsers van John Deere zijn ontworpen om zelfs in natte omstandigheden constant de beste graankwaliteit en een schone graantank te leveren en door het eenvoudige ontwerp zijn ze gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden. En dit alles met het comfort van een moderne cabine met touchscreen-kleurendisplay.

 

 

Verbeterde dorsprestaties Exclusieve retourdorser Een geweldige plek om te werken
De voordorstrommel (PTC) verhoogt de dorsefficiëntie door het gewas voor te dorsen en de materiaalstroom regelmatig te maken in de hoofddorstrommel, waardoor de capaciteit met 20% wordt verhoogd. Standaard op de W330, optioneel op de W440.


 
De retourdorser is uniek in deze klasse. Het verwerkt het teruggevoerde kaf en voorkomt extra belasting van de hoofdtrommel, schudders en korrelzeven, en de capaciteit van de maaidorser wordt verhoogd. 
De comfortabele, stille cabine zorgt voor een stressvrije omgeving voor lange werkdagen in het veld. De in de armleuning geïntegreerde bedieningsinterface maakt bediening van de functies met één hand eenvoudig terwijl het touchscreen-kleurendisplay handig op de hoekstijl van de cabine is geplaatst.KEUZE VAN VOORZETSTUKKEN

 

keuze van voorzetstukken

De volgende voorzetstukken zijn verkrijgbaar voor de W440: 4,50 m, 5,10 m, 5,70 m en 6,30m. Al onze voorzetstukken profiteren van de volgende functies:
 

 • Automatische hoogtebediening met automatische vlakstelling is standaard op de met voordorstrommel (PTC) uitgeruste W440, optioneel voor een W440 zonder PTC
 • Een invoervijzel met een diameter van 350 mm
 • Robuust trillend mesmechanisme
 • Opgeschroefde lemmeten
 • Invoervingers over de gehele breedte van het maaibord
 • Vaste of inklapbare gewasverdelers
 • Vaste of snel monteerbare arenheffers (optioneel)
 • Plastic/nylon maaikooitanden


SNELLE EN EENVOUDIGE INVOER

 

snelle en eenvoudige invoer

Als er wordt gewerkt met grotere voorzetstukken op een W440-maaidorser kunnen snellere rijsnelheden behouden worden op hellend terrein door de zijdelingse hefmogelijkheid van het invoerkanaal. Het vaste invoerkanaal van de W330 is ideaal voor gebruik met kleinere voorzetstukken waar zijdelingse aanpassing overbodig is.

Hardnekkige blokkeringen in het voorzetstuk of invoerkanaal kunnen snel verwijderd worden door de krachtige omkeerinrichting te activeren met de knop in de cabine. Om de dorscilinder te beschermen tegen ongewenste invoer van stenen kan het voorzetstuk uitgerust worden met een optionele steenkering.

Onze veelzijdige W330- en W440-maaidorsers kunnen eenvoudig omgaan met alle soorten gewassen. Speciaal gebouwde voorzetstukaanhangwagens zijn af fabriek verkrijgbaar om snelle wisselingen tussen velden mogelijk te maken. Tevens kan uw John Deere dealer ook een aantal voorzetstuk-oplossingen bieden, waaronder koolzaadverlengingen met mechanische zijmessen.

 

SOEPEL EN EFFICIËNT DORSEN


Hoewel de W330 en W440 compacte machines zijn, profiteren ze beide van een groot afscheidingsoppervlak. Veelzijdigheid is gegarandeerd door de grote diameter van de dorstrommel, die alles van klein graan tot maïs soepel dorst:

 

Soepel en efficiënt dorsen

Dorstrommel


De grote dorstrommel met acht slaglijsten en een diameter van 500 mm en een totale breedte van 1110 mm (W330) of 1330 mm (W440) levert een uitstekende graankwaliteit en zachte materiaalverwerking. De speling naar de voorste en achterste dorskorven kan aangepast worden vanaf de cabine. Dit levert ongeëvenaarde dorsefficiëntie en -capaciteit in dit segment en wordt beschermd door een effectieve stenenopvangbak.


Achterste afneemtrommel


De grote achterste afneemtrommel met een diameter van 350 mm verwijdert de gedorste mat van de cilinder/dorskorf, remt deze af en brengt deze naar de stroschudders. De achterste afneemtrommel biedt een consistente materiaalstroom. Een vingerhark onder de achterste afneemtrommel verzamelt losse korrels uit de stromat en zorgt voor een betere beluchting van de stromat voor de schudders.
Roestvrijstalen schudders Efficiënte afscheiding van het resterende graan uit het gewasmateriaal. Afscheidingsoppervlak 6,3 m2 voor de W440 met zes schudders, 4,8 m2 voor de W330 met vijf schudders.
 

 

Dorstrommel
Voordorstrommel (PTC)


Taaie, moeilijk te dorsen omstandigheden die echter wel een hoge opbrengst hebben, profiteren van de extra trommel en het effectieve afscheidingsoppervlakte van onze PTC. De kleinere hoek tussen het invoerkanaal en de dorskorf versnelt en versoepelt de gewasstroom en dorst deze voor om de afscheiding te verbeteren. De graankwaliteit wordt verzekerd door het soepele schoepenontwerp. De belasting op de hoofddorskorf wordt verminderd omdat er meer graan vooraf wordt afgescheiden in de PTC-dorskorf onder de voordorser. Dit leidt tot maximaal 20% meer prestaties.

 

Beproefd schuddersysteem
Beproefd schuddersysteem


Onze roestvrijstalen robuuste, betrouwbare en eenvoudig te onderhouden zes schudders met vier trappen (vijf schudders bij de W330) met schudderstappen van 18 cm scheiden overblijvend graan efficiënt van het gewasmateriaal. Ze leveren stro van de hoogste kwaliteit voor balen terwijl er relatief lage vermogensniveaus nodig zijn. De afscheidingsprestaties kunnen verhoogd worden door de optionele krachtige afscheider. Het schuddergebied voor de W440 is 6,3m2 en dat van de W330 is 4,8m2. Beiden leveren de beste graanafscheiding, zelfs bij hoge opbrengst of natte omstandigheden.

 

GOEDE OPLOSSINGEN


Onze W330- en W440-maaidorsers zijn voorzien van zeer efficiënte kortstrozeef- en korrelzeeftechnologie om grondig gereinigd graan naar de graantank te garanderen. De grote zevenkast, variabele ventilator met vier schoepen en afstelbare kortstrozeefsecties voor en achter zorgen ervoor dat het kaf grondig wordt gescheiden van het graan:

 

Het grootste zeefoppervlak in de vermogensklasse

Groot zeefoppervlak in de vermogensklasse


Dankzij het grote zeefoppervlak zorgen de W440 en W330 voor een laag graanverlies, zelfs in omstandigheden met hoge opbrengsten. Hoge in de lengterichting geplaatste verdeelplaten zorgen voor gelijkmatige verdeling bij werken op heuvels. Met de platen kan ook de intensiteit van de luchtstroom voor reiniging aangepast worden aan het gewasmateriaal. Hierdoor worden de prestaties van de zevenkast geoptimaliseerd. De korrelzeven kunnen snel worden verwijderd voor de reiniging aan het einde van het seizoen.


Hoogwaardige korrelzeven


De prestaties van de zevenkast wordt verbeterd door afzonderlijk verstelbare secties van de kortstrozeef achter (W440), een constante luchtstroom van een ventilator met traploze instelling in de cabine en lange, uitneembare vloersegmenten die zorgen voor een soepele overgang naar en door de kortstrozeef.
De speciale hoogwaardige korrelzeven zijn gemakkelijk te hanteren en verminderen de hoeveelheid kort stro in de onderste zeven.

 

Actieve terugvoer van kaf
Actieve terugvoer van kaf


Ons actieve kafsysteem, dat uniek is in deze klasse, dorst het graan opnieuw boven het zeefoppervlak voordat het gelijkmatig wordt verspreidt over de bovenste korrelzeef. Hierdoor wordt de dorscapaciteit verhoogd door onnodige belasting op de hoofddorscilinder te verminderen. De bestuurder wordt geïnformeerd over de belasting van het terugvoersysteem via de standaard elektronische meetapparaat voor de terugvoer.

GRAAN EN STRO VAN HOGE KWALITEIT

 

Krachtige zeven

Onze strohakselaar met twee snelheden (3900 tpm/2000 tpm) op de W440 en W330 HD comforthakselaar maait korte strolengtes die gelijkmatig over de hele breedte van het voorzetstuk worden verdeeld. De hakselaar heeft 44 soepele messen en 45 aanpasbare tegenbladen. Op de comforthakselaar wordt hakselen naar afleggen bediend met een handige hendel die de stroklep instelt en de hakselaar met hoge dichtheid en hoge snelheid in-/uitschakelt, waardoor de riemen niet vervangen hoeven worden en er niet gewisseld hoeft te worden van koppeling.

De comforthakselaar biedt maximaal vier manieren om kaf te verspreiden: in het zwad, in de hakselaar, onder het zwad en verspreid naar beide zijden. De schoepen van de achterplaat kunnen handmatig of elektrisch (optioneel) aangepast worden vanaf de cabine. De hydraulische kafverspreider is optioneel verkrijgbaar voor de standaard- en comforthakselaar.

De schoepachterplaat zorgt voor consistente gelijkmatige verdeling van stro die elektrisch vanaf de cabine of handmatig op de achterplaat aangepast kan worden. Met de plaat kunt u de breedte van de verspreiding wijzigen of wind vanaf de zijkant compenseren. De achterplaat kan eenvoudig ingeklapt worden voor rijden met een voorzetstukaanhangwagen of voor transport op openbare wegen zonder dat er gereedschap nodig is.


ONGEËVENAARDE GRAANTANKINHOUD

 

Ongeëvenaarde graantankinhoud

De grote, volledig afgedichte graantank van de W440 heeft een inhoud van 7600 liter. Door de tank kan er langer gewerkt worden voordat er uitgeladen moet worden. De twee instelbare sensoren geven aan als de tank 75% of helemaal vol is. In het donker zorgt graantankverlichting voor zicht op de tank door het brede raam van de graantank in het achterste schot van de cabine. Door meerdere toegangsdeuren en een regelmatig interieur is de tank eenvoudig te reinigen. Zaadproducenten zullen het kunnen waarderen dat de vijzels verwijderd kunnen worden voor reiniging.

De uitlaadsnelheid van 100 l/s van het gesloten uitlaadsysteem op modellen die zijn uitgerust met PTC kunnen een brandstoftank in slechts 76 seconden legen. Maaidorsers zonder PTC hebben een snelheid van 55 l/s. De uitlaadvijzel zwaait naar een brede hoek waardoor deze goed zichtbaar is vanaf de cabine. Er klinkt een alarm om ervoor te zorgen dat uitladen alleen werkt als de vijzel in de hoogste positie is.


CABINE EN BEDIENINGSELEMENTEN

 

Cabine en bedieningselementen
De ruime ergonomische cabine maakt deel uit van onze ongecompliceerde aanpak voor het ontwerp van de W330- en W440-maaidorsers. Zowel de bestuurder als de instructeur zit comfortabel en er is genoeg ruimte voor een gereedschapskist of koelkast.

Het uitstekende zicht wordt aangevuld met de bedieningselementen, die zijn gegroepeerd voor een ​​intuïtieve bediening, en het kleurentouchscreen is handig bevestigd aan de hoekstijl van de cabine:

 • Aan de hoekstijl bevestigd display: Perfect gepositioneerd om belemmering van uw zicht op het voorzetstuk te voorkomen
 • Klimaatregeling: Optionele airconditioning en verwarming met een ventilator met meerdere snelheden. Verschillende luchtuitlaten zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling waar u die nodig heeft.
 • Elektrische spiegels: Handige bediening in de cabine van uw spiegels voor zicht op het veld. Standaard op de W440
 • Verstelbare stuurkolom: Op drie manieren verstelbaar om de rijpositie van uw voorkeur te kiezen. Inclusief pedaalafstelling
 • Geveerde bestuurdersstoel: Geïsoleerd van onaangename schokken en trillingen
 • Multifunctionele hendel en bediening: door de bedieningselementen op de console zijn alle belangrijke functies van de maaidorser binnen handbereik

Uitstekende geluidsisolatie beperkt storende geluiden tot slechts 76 dB(A), terwijl de elektrisch verstelbare spiegels en de op drie manieren verstelbare stuurkolom een ontspannen en gezonde zitpositie voor alle bestuurders biedt.


MULTIFUNCTIONELE HENDEL

 

Multifunctionele hendel
Alle belangrijke functies van de maaidorser worden bediend met de multifunctionele hendel: rijsnelheid en -richting, positie en hoek van maaibord, positie en snelheid van de haspel, en de losvijzel. Andere functies zijn op de bedieningsconsole op de armleuning naast de multifunctionele hendel geplaatst.


TOUCHSCREEN-KLEURENDISPLAY

 

Touchscreen-kleurendisplay
Geen enkele maaidorser in deze klasse kan het gemak en de verfijning van een kleurentouchscreen bieden. Het duidelijke digitale scherm kan aangepast worden aan de voorkeuren van de bestuurder om alle noodzakelijke gegevens en informatie over oogstomstandigheden en prestaties weer te geven. U kunt ook alarmen en waarschuwingen instellen die bepaalde functies regelen.

Het display is op de ideale plaats op de hoekstijl van de cabine geplaatst en is eenvoudig te bereiken voor bediening van het touchscreen maar blokkeert het zicht op het voorzetstuk niet:

Het display in de cabine geeft de bestuurder duidelijke informatie, waaronder het volgende:

 • Bijhouden van graanverlies
 • Bedieningssnelheid
 • Toerental van de componenten
 • Machinekalibratie
 • Documentatie van machinediagnostiek
 • Oververhitting van de hydraulische vloeistof
 • Max. hoogte is meer dan 4 meter
 • De losvijzel is niet volledig uitgeschoven
 • Strogeleider voor de hakselaar
 • Verstopping van de graanelevator
 • Verstopping van de onderste retourvijzel
 • Strogeleider voor het laten vallen van stro
 • Verstopping van de verticale retourvijzel
 • Verstopping in de kortstrozeefkap

Het systeem registreert functiegegevens, die vervolgens via een USB-stick kunnen worden overgezet naar uw kantoorcomputer.


Upgrade uw W330/W440 met JDLink Select: JDLink Select is de ideale kennismaking met telematica. Het laat u de locatie van elke machine zien op een kaart zodat u in een oogopslag kunt zien welke machines dichterbij de klant zijn en bij kunt houden hoeveel uur de machine heeft gewerkt sinds het begin van de werkdag.


JDLink Select is als set verkrijgbaar bij uw John Deere dealer.


MOTOR EN TRANSMISSIE

 

Motor en transmissie

De zescilinder-commonrail-motor die voldoet aan Fase IV-emissieregelgeving maakt gebruik van de nieuwste selectieve katalytische reductie (SCR)-technologie om de uitstoot te verlagen.

Er is een veilige, onbelemmerde toegang tot het grote motorcompartiment, de radiator en het koelpakket. Vervangen van het luchtfilter, verversen van motorolie en hydraulische vloeistof en tanken is ook zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. De brandstoftank heeft een inhoud 350 l in de W330, 450 l in de W440.

Zowel de W330 en W440 zijn uitgerust met een transmissie met drie snelheden (topsnelheid tot 25 km/u, afhankelijk van de wettelijke voorschriften), en een systeem met vierwielaandrijving is leverbaar als u regelmatig te maken heeft met natte oogstomstandigheden. De smalle draaicirkel maakt bewegen in een klein veld eenvoudig.


BEDRIJFSZEKERHEID MAXIMALISEREN

 

Bedrijfszekerheid maximaliseren

Of u nu in het veld of op de weg bent, bedrijfszekerheid staat gelijk aan productiviteit. Daarom hebben we het tot onze prioriteit gemaakt om doeltreffende nieuwe oplossingen te ontwikkelen die machinestilstand elimineren. Onze W330- en W440-maaidorsers werken 600 uur tussen olieverversingen en er zijn slechts twee dagelijkse smeerpunten.

Er zijn grote, brede onderhoudsdeuren voor toegang tot de werkende onderdelen van de maaidorser. Smeringsblokken en de twee dagelijkse smeerpunten bevinden zich binnen handbereik.

Een handige, grote opslagkast zorgt voor genoeg ruimte voor een gereedschapskist, vetspuit en oliespuit.

Soepele, verwijderbare roestvrijstalen schudderbodems roesten niet en zorgen voor snelle en comfortabele reiniging.
 


 

W330/W440-serie maaidorsersW330/W440-serie maaidorsers
Video weergevenVideo weergeven

 

 


 

Ga naar:


W330 PTC W440 W440 PTC
     
     

 

Laatste nieuws
06-03-2018
Gebruike John Deere 6530 afgeleverd vanuit JAN de WINKEL Salland
28-02-2018
Nieuwe Giant D332SWT afgeleverd vanuit Goor
28-02-2018
Prachtige American Beauty afgeleverd vanuit Salland