Viking MB 545 VS


Krachtige ReadyStart-motor voor een goede maaicapaciteit en een lichte behuizing uit hoogwaardige polymeer met een plaatstalen frame. Traploze vario-aandrijving, VIKING BBC (messenrem-koppeling), duwstang met dwarsstang in 3 standen in de hoogte verstelbaar en centrale snijhoogteverstelling: 7-traps. Uitstekende maai- en opvangeigen-schappen voor gazons tot 1200 mē. Met ruime 60 liter opvangbox met een comfortdesign. Mulchkit 545 voor het tijdbesparende maaien zonder het gras te moeten afvoeren in optie verkrijgbaar.


 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

1200

Motor type

B&S Serie 675 RS

Snijbreedte(cm)

43

Snijhoogte(mm) 25/80

Gewicht (kg)

37

Inhoud grasopvangbox (L.)

60 

 

 


 

 


 

BBC (messenremkoppeling)

BBC (messenremkoppeling)

de VIKING messenkoppeling maakt het mogelijk de messen in- en uit te schakelen bij een draaiende motor. Dit heeft als voordeel, dat de motor niet uitgeschakeld dient te worden om de grasopvangbox te ledigen. Verder kan de maaier getransporteerd worden via de wielaandrijving, zonder dat de messen draaien. (Afbeelding gelijkaardig.)


Centrale snijhoogteverstelling

Centrale snijhoogteverstelling

met een praktische handgreep aan de zijkant van de behuizing kan de maaihoogte van het gazon precies vastgelegd worden. Een kijkvenster vóór de handgreep geeft aan welke snijhoogte gekozen is. (Afbeelding gelijkaardig.)


Robuuste frameconstructie

Robuuste frameconstructie

de bijzonder stijve frameconstructie blijft ook onder zware omstandigheden in topvorm. Deze bestaat uit drie robuuste componenten. De op de duwstang aangebrachte bedieningselementen staan in directe verbinding met de behuizing - de maaier reageert snel en is daardoor zeer gemakkelijk manoevreerbaar. (Afbeelding gelijkaardig.)


Ingebouwde inhoudsindicatie

Ingebouwde inhoudsindicatie

bij alle VIKING achteruitwerpmaaiers is een inhoudsindicatie in de grasopvangbox geïntegreerd. Deze geeft aan wanneer de box moet worden geledigd. (Afbeelding gelijkaardig.)


Lichtlopende wielen

Lichtlopende wielen

de wielen met dubbele kogellagers zijn enorm robuust en hebben een lange levensduur. De aandrijfwielen zijn van een tractieprofiel voorzien.Polymeerbehuizing (éénschalig)

Polymeerbehuizing (éénschalig)

de éénschalige behuizing van de VIKING grasmaaiers en verticuteermachines is vervaardigd uit hoogwaardig, slagvast, hitte- en UV-bestendig polymeer.Draaggreep

Draaggreep

vooraan in de behuizing is er een draaggreep geïntegreerd. Hierdoor kan het apparaat gemakkelijk getransporteerd of omhoog gekipt worden. Tegelijkertijd dient deze draaggreep als stootbeveiliging en beschermt deze de behuizing wanneer er tegen hindernissen gereden wordt.


Duwstang in de hoogte verstelbaar

Duwstang in de hoogte verstelbaar

aangenamer grasmaaien met de juiste instelling: de duwstang kan eenvoudig en snel in drie standen aan de individuele lichaamslengte aangepast worden - zonder de stabiliteit en de wendbaarheid van de grasmaaier te beïnvloeden.


Innovatieve grasopvangbox

Innovatieve grasopvangbox

door de naar onder gerichte luchtopeningen en het gesloten deksel kan het gras en het stof niet naar boven ontsnappen. Het apparaat wordt niet zo snel vuil. De geïntegreerde inhoudsindicatie geeft het juiste tijdstip voor het ledigen aan. Door het tweedelige design van de box kan deze eenvoudig geopend en geledigd worden.


Verwisselbare stootstrippen

Verwisselbare stootstrippen

de stootstrippen uit kunststof bieden extra bescherming aan de behuizing bij het maaien langs muren en randen. Wanneer deze versleten zijn, kunnen deze gemakkelijk vervangen worden door nieuwe stootstrippen.


Vario-aandrijving

Vario-aandrijving

met de bedieningshendel op de duwstang kan de snelheid van de wielaandrijving traploos geregeld worden. Zo is een individuele aanpassing aan de maaigewoontes en grastoestand mogelijk. Bij het mulchen is het een voordeel om de juiste snelheid precies te kunnen instellen.


ReadyStart motor

ReadyStart motor

een doorslaggevend startvoordeel: eenvoudig, krachtenbesparend en soepel starten. De automatische choke verlicht het starten van de grasmaaiers zowel bij een koude als een warme motor. (Afbeelding gelijkaardig.)


Opklapbare duwstang

Opklapbare duwstang

dankzij de opklapbare duwstang zijn de VIKING grasmaaiers snel en gemakkelijk te transporteren. Bovendien kunnen ze op deze manier plaatsbesparend opgeborgen worden. (Afbeelding gelijkaardig)

 
 
Extra toebehoren


Multimessen met mulchhulpstuk

Multimessen met mulchhulpstuk

met het speciaal gevormde multimes wordt het gras gesneden en in de behuizing in kleine stukjes gehakseld. Wanneer de grasopvangbox aangehaakt wordt functioneert de VIKING multimaaier als gras-verzamelaar, door het mulch-hulpstuk wordt de behuizing afgesloten en verdwijnen de fijne graspartikels in de grasnerf. (Afbeelding gelijkaardig.)

Mulchfunctie

Mulchfunctie

wanneer de grasopvangbox eraf gehaakt wordt en het mulchhulpstuk aangebracht wordt, kan de maaier ingezet worden om te mulchen. Hierbij wordt het gras tot kleine deeltjes verkleind en gelijkmatig over het gazon verdeeld - het afvoeren van maaigoed is niet meer nodig. Dit spaart tijd en tegelijkertijd wordt het gazon vocht en voedingsstoffen toegevoegd. (Afbeelding gelijkaardig.)

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie