Viking MB 755 KS


 

Comfortabele krachtige grasmaaier met benzinemotor met Kawasaki-OHV-motor. Voor grote gazons tot 2500 mē. Lange levensduur en robuust door aluminium behuizing met stootstrippen. Uiterst comfortabel door de aandrijving met 3 versnellingen en de messenremkoppeling. Voor het bijzonder veeleisend en professioneel gebruik op grote gazons.

 


 

 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

2500

Motor type

Kawasaki FJ 180 V OHV

Snijbreedte(cm)

53

Snijhoogte(mm) 30/85

Start/stop2

HS / BBC

Wielen voor/achter (mm)2

210 / 230

Gewicht (kg)

62

Inhoud grasopvangbox (L.)

80 

 

 


 

 


 

3-traps-wielaandrijving

3-traps-wielaandrijving

Comfortabele bediening van de aandrijfsnelheid over drie versnellingen. 
Krukasondersteuning

Krukasondersteuning

De krukasondersteuning (lagering) zorgt voor extra, zijdelingse stabiliteit van de krukas – het risico op motorschade door het verbuigen van de krukas als het mes in contact komt met harde, vaste objecten zoals worteluitlopers en stenen wordt hierdoor gereduceerd. De extra krukaslagering, bestaande uit ondersteuningskop (lager) en aanloopring wordt bij de beide modellen van de 7-serie toegepast.Centrale snijhoogteverstelling

Centrale snijhoogteverstelling

Met een handgreep heeft men de keus uit 7 hoogteverstellingen, die in een venster weergegeven worden. Zo kan de Serie 7 snel en eenvoudig aan de gebruiksomstandigheden aangepast worden.BBC (messenrem-koppeling)

BBC (messenrem-koppeling)

motor en mes worden door een messen-koppeling ontkoppeld, zodat de grasopvangbox zonder uitschakelen van de motor kan worden geledigd. De maaier kan wanneer het mes stilstaat ook via de wielaandrijving worden verplaatst. Vooral belangrijk bij het rijden over reeds gemaaide gazons, naar de composteer-plaats of over kiezelpaden.

Bedieningshendel draaibaar

Bedieningshendel draaibaar

voor het comfortabel maaien langs heggen en obstakels kan de duwstang door middel van een draaiknop naar links of naar rechts gedraaid worden.


Bedieningshendel in de hoogte instelbaar

Bedieningshendel in de hoogte instelbaar

de hoogte van de duwstang kan traploos aan de grootte van de bediener aangepast worden. Het versteltraject bedraagt 200 mm.
Bedieningshendel opklapbaar

Bedieningshendel opklapbaar

voor het eenvoudiger, moeiteloos verwijderen van de grasopvangbox bij het ledigen kan de duwstang omhoog worden geklapt en in een rechte stand worden gezet. Bij het terugzetten wordt de duwstang automatisch vergrendeld.
Behuizing van aluminium spuitgietwerk

Behuizing van aluminium spuitgietwerk

de extreem robuuste behuizing van aluminium spuitgietwerk met wanden tot 6 mm dikte garandeert een lange levensduur. Vervangbare stootstrippen van metaal beschermen de behuizing aan de zijkant bij het maaien langs muren en schuttingen.


Gereedschapsvak

Gereedschapsvak

onder het bedieningspaneel bevindt zich een gereedschapsvak om het meest belangrijke gereedschap te kunnen meenemen

Grasopvangbox

Grasopvangbox

de opvangbox, met een volume van 80 l voor de 7-serie en van 90 l voor de 8-serie, is geschikt voor het maaien van grote oppervlaktes in één werkcyclus. Natuurlijk is ook het maaien met achteruitwerpmogelijkheid - zonder grasopvangbox - mogelijk, hierbij functioneert de achterklep als deflector voor het maaigoed. (Afbeelding gelijkaardig.)


Stootbescherming

Stootbescherming

de stootbescherming uit rubber beschermt de behuizing en de wielen wanneer er tegen obstakels, zoals stenen, wegoneffenheden of bomen gereden wordt. (Afbeelding gelijkaardig.)


Transportpositie

Transportpositie

door de opklapbare duwstang en de flexibele grasopvangzak zijn de afmetingen van de professionele grasmaaier uiterst compact. Zo past deze ook in kleine bergingen, grotere auto's en combi's. Ze kunnen bovendien ook plaatsbesparend weggezet worden. (Afbeelding gelijkaardig.)

 
 

Extra toebehoren


Multimessen met mulchhulpstuk

Multimessen met mulchhulpstuk

met het speciaal gevormde multimes wordt het gras gesneden en in de behuizing in kleine stukjes gehakseld. Wanneer de grasopvangbox aangehaakt wordt functioneert de VIKING multimaaier als gras-verzamelaar, door het mulch-hulpstuk wordt de behuizing afgesloten en verdwijnen de fijne graspartikels in de grasnerf. (Afbeelding gelijkaardig.)


AZT 200 - extra tank

AZT 200 - extra tank

Voor een langere gebruiksduur weet de professional de praktische extra tank met een inhoud van 2,3 liter op juiste waarde te schatten.
Mulchfunctie

Mulchfunctie

wanneer de grasopvangbox eraf gehaakt wordt en het mulchhulpstuk aangebracht wordt, kan de maaier ingezet worden om te mulchen. Hierbij wordt het gras tot kleine deeltjes verkleind en gelijkmatig over het gazon verdeeld - het afvoeren van maaigoed is niet meer nodig. Dit spaart tijd en tegelijkertijd wordt het gazon vocht en voedingsstoffen toegevoegd. (Afbeelding gelijkaardig.)

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie