Over ons

Hartelijk welkom bij JAN de WINKEL, hét adres voor groen in de ruimste zin van het woord. Wij zijn gespecialiseerd in levering, reparatie en onderhoud van handgereedschappen, tractoren, landbouwmachines, tuin- en parkmachines en staalconstructies. Hievoor kunt u terecht in onze shops en de eigen professionele werkplaatsen, waar onze medewerkers voor u klaar staan. We denken bovendien graag mee, zodat u precies krijgt wat u zoekt. Wij verkopen uitsluitend A- merken met een zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding, aansluitend bij uw eisen en vanzelfsprekend na deskundig advies.

Wij zijn trots op het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen, dat zorgt er namelijk voor dat we maar liefst vier vestigingen hebben. 
Alle vestigingen beschikken over een ruime winkel met een groot assortiment aan gereedschappen en machines voor o.a. het onderhoud van uw tuin.

Alle vestigingen beschikken over een ruime, professionele werkplaats voor het regulier onderhoud aan uw machines en snelle vakkundige reparaties. De vestigingen Brummen, Hengelo, Goor en Luttenberg zijn gespecialiseerd in de landbouwmechanisatie en tuin- & parkmachines voor de particulier. Brummen beschikt daarnaast over een constructiewerkplaats. Het bedrijf in Goor richt zich volledig op het professionele tuin- en parkbedrijf en golfbanen.

Onze vakmensen staan altijd voor u klaar. Voor een gedegen advies, verkoop, onderhoud en reparaties. Bij ons aan de zaak of bij u op locatie.

Het mag duidelijk zijn: wij blijven ons inzetten om u als klant nog beter van dienst te zijn.

 

Ruim 100 jaar dorpssmid


In 1909 is ons bedrijf opgericht. Als typische dorpssmid in de bebouwde kom van Brummen, bestonden de werkzaamheden uit het beslaan van paarden, het repareren van kachels, het maken van hoepels om de toen nog gebruikelijke houten wielen en het vervaardigen van divers smeedwerk.

Maar een link naar de toekomst was er al: er werden handgereedschappen verkocht en gerepareerd, en ook toen al maakten constructiewerkzaamheden deel uit van de smid Beckings dagelijks werk.


In 1954 werd de smederij overgenomen door Jan de Winkel senior. Hij breidde de zaak uit, maar de grote slag werd gemaakt toen Jan de Winkel junior in 1986 de zaak van zijn vader overnam. Medio 1995 verhuisde het bedrijf, omdat het vanwege de toegenomen werkzaamheden en het daarbijbehorende personeel, uit zijn voegen barstte. Aan de Eerbeekseweg in Brummen werd een nieuw pand gerealiseerd, waar het bedrijf sindsdien altijd in ontwikkeling is gebleven en waar het zich sterk professionaliseerde tot de huidige organisatie. Deze is overigens alweer toe aan een nieuwe uitbreiding. De huidige 1500 m2 bedrijfsruimte -een enorme toename vanaf de oorsprongkelijke 32 m2 begint, met alles wat we willen bieden, toch wat te knellen. 


In 2004 zijn we in Hengelo (Gld) gestart met -net als in Brummen- een shop en werkplaats. Krap twee jaar later kwam daar de werkplaats in Hengevelde bij én nam Jan de Winkel een John Deere dealerbedrijf in Enschede over. Deze laatste twee bedrijven; de werkplaatsen in Hengevelde en Enschede; zijn in 2010 samengevoegd in Goor waar er een nieuw pand is gerealiseerd waarin niet alleen een werkplaats, maar ook een showroom is gehuisvest. Hier treft u tractoren, landbouwmachines en machines voor het onderhoud van openbaar groen.
Van paard en wagen naar zeer moderne tractoren met automatische besturing en GPS-Systemen. Van zeis en sikkel naar zeer geavanceerde maaimachines voorzien van cabine en airco. De ontwikkelingen in onze branche hebben niet stil gestaan. Voor u niet én voor ons niet. Wat wel gebleven is, is onze flexibiliteit, service en vakmanschap! Daarin zijn we nog steeds dezelfde dorpssmid als een eeuw geleden.
Meer weten over JAN de WINKEL bv? bekijk onze bedrijfsbrochure hier....


 


 

          
     
     

 

Laatste nieuws
06-03-2018
Gebruike John Deere 6530 afgeleverd vanuit JAN de WINKEL Salland
28-02-2018
Nieuwe Giant D332SWT afgeleverd vanuit Goor
28-02-2018
Prachtige American Beauty afgeleverd vanuit Salland