Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl FS 310


Robuuste bosmaaier met milieusparende 4-MIX-motor. Laag gewicht en laag trillingsniveau. Wordt met een olie-benzinemengsel gevuld. Excellente trekkracht, hoog koppel. Minder uitlaatgassen dan bij een 2-takt-motor. Aangenaam klankbeeld. Zeer geschikt voor het vrij maaien van bosbouwculturen en voor het maaien van percelen. Met bijpassende snijgarnituren ook geschikt voor het maaien van verhout struikgewas of voor het professioneel verwijderen van onkruid.


Kenmerken en specificaties

Cilinder inhoud cm3 36.3
Gewicht kg. (1) 7.2
Standaard snijgarnituur Slagmes
Tankinhoud (L) 0.71
Totale lengte (m) (2) 1.81
Vermogen kW/pk 1.4/1.9
Geluidsdrukniveau dB(A) (3) 93
Geluidsvermogenniveau dB(A) (3) 105
Trillingsniveau links/rechts m/s2 (4) 2.4/2.0

 

(1) Zonder snijgarnituur/beveiliging
(2) Zonder snijgarnituur
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
(4) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 m/s2


 

Handbenzinepomp

met de handbenzinepomp kan met de duim benzine in de carburateur worden gepompt. Hierdoor wordt na een langere buitengebruikstelling van de machine het aantal keren uittrekken van het startkoord gereduceerd.


Automatische decompressie

Het decompressiesysteem opent bij het starten van de motor automatisch de inlaatklep. Dat vermindert de drukpieken en beperkt aanzienlijk de kracht die op de startkoord uitgeoefend wordt. (Gelijkaardige afbeelding)


Gereedschapsloze handgreepinstelling

het ergonomisch maaistuur kan met behulp van een knevelbout aan de bediener aangepast worden en dit zonder gereedschap. (Afbeelding toont bosmaaier.)


Multifunctionele handgreep

Alle bedieningselementen voor de aansturing van de motor kunnen met één hand bediend worden. Daardoor is de bediening bijzonder eenvoudig en betrouwbaar.


Dubbele handgreep (maaistuur)

de dubbele handgreep wordt ook als ergonomisch maaistuur omschreven. Deze laat bij het maaien de natuurlijke maaibeweging toe en laat zich gemakkelijk door een knevelbout verstellen. Bij motorzeisen en bosmaaiers is de dubbele handgreep de juiste keuze, wanneer er zeer dikwijls grote oppervlaktes gemaaid dienen te worden. (Gelijkaardige afbeelding)


Veiligheidsbril

de standaard veiligheidsbril dient voor uw veiligheid. De brillen zijn goed geventileerd en beschikken over een brede zijbescherming.


STIHL 4-MIX-motor

combineert de voordelen van de 2-takt en 4-takt-motor. Minder uitlaatgassen, geen olie verversen, aangenaam klankbeeld. Excellente trekkracht en een hoog koppel. (Gelijkaardige afbeelding)


Extra toebehoren

STIHL ElastoStart

Met STIHL ElastoStart kan de machine zeer comfortabel worden gestart. Een bijkomende veeraccumulator tussen de krukas en de starter zorgt ervoor dat er minder kracht moet worden aangewend om de machine te starten. De motor start gemakkelijk, zelfs wanneer u langzaam aan het startkoord trekt.