Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl FS 480C-L


Bosmaaier met een grote cilinderinhoud voor de bosbouw, het landschapsonderhoud en de fruitteelt. Gunstige trillingswaardes. Standaard uitgevoerd met een slagmes. Uitermate geschikt voor zware maaiwerkzaamheden en het wegmaaien van struiken. Met het juiste snijgarnituur uitermate geschikt voor de eerste uitdunningswerkzaamheden.


Kenmerken en specificaties

 

Cilinder inhoud cm3 48.7
Gewicht kg. (1) 8.1
Standaard snijgarnituur driehoeksmes 300-3
Tankinhoud (L) 0.67
Totale lengte (m) (2) 1.83
Vermogen kW/pk 2.2/3.0
Geluidsdrukniveau dB(A) (3) 99
Geluidsvermogenniveau dB(A) (3) 109
Trillingsniveau links/rechts m/s2 (4) 2.3/1.8

(1) Zonder snijgarnituur/beveiliging
(2) Zonder snijgarnituur
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
(4) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 m/s2   


Compensator

de STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. De filter dient eerst gereinigd te worden wanneer het bovenvlak voor 80% vervuild is. Hierdoor kan men zeer lang zonder onderbreking blijven werken. (Gelijkaardige afbeelding)


STIHL ElastoStart

Met STIHL ElastoStart kan de machine zeer comfortabel worden gestart. Een bijkomende veeraccumulator tussen de krukas en de starter zorgt ervoor dat er minder kracht moet worden aangewend om de machine te starten. De motor start gemakkelijk, zelfs wanneer u langzaam aan het startkoord trekt.


Decompressieklep

de decompressieklep is een onderdeel van het snelstartsysteem. Deze laat bij het starten een deel van het gecomprimeerde mengsel uit de cylinder ontsnappen. Zo vergt het trekken aan de startkoord minder kracht. (Gelijkaardige afbeelding)

 


Handbenzinepomp

met de handbenzinepomp kan met de duim benzine in de carburateur worden gepompt. Hierdoor wordt na een langere buitengebruikstelling van de machine het aantal keren uittrekken van het startkoord gereduceerd.


Gereedschapsloze handgreepinstelling

het ergonomisch maaistuur kan met behulp van een knevelbout aan de bediener aangepast worden en dit zonder gereedschap. (Afbeelding toont bosmaaier.)


Multifunctionele handgreep

Alle bedieningselementen voor de aansturing van de motor kunnen met één hand bediend worden. Daardoor is de bediening bijzonder eenvoudig en betrouwbaar.


Draaggordel / -systeem

de STIHL draaggordels maken het u gemakkelijk als u voor lange tijd aan het werk bent. Ze geven u veel bewegingsvrijheid terwijl u met het apparaat bezig bent. Bij elk model hoort een aangepaste STIHL draaggordel, die deel uitmaakt van de standaarduitrusting. Voor meer inlichtingen verwijzen wij naar uw vakhandelaar.


Dubbele handgreep (maaistuur)

de dubbele handgreep wordt ook als ergonomisch maaistuur omschreven. Deze laat bij het maaien de natuurlijke maaibeweging toe en laat zich gemakkelijk door een knevelbout verstellen. Bij motorzeisen en bosmaaiers is de dubbele handgreep de juiste keuze, wanneer er zeer dikwijls grote oppervlaktes gemaaid dienen te worden. (Gelijkaardige afbeelding)


Veiligheidsbril

de standaard veiligheidsbril dient voor uw veiligheid. De brillen zijn goed geventileerd en beschikken over een brede zijbescherming.