Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl FS 560-EM Maaien


Zeer krachtige 2.8kW bosmaaier met STIHL M-Tronic en ErgoStart. Met versterkte 38mm steel. Uiterst robuust. Groot startcomfort en een zuinig verbruik.


Kenmerken en specificaties

Cilinder inhoud cm3 57.1
Gewicht kg. (1) 10.2
Standaard snijgarnituur AutoCut of driehoeksmes
Tankinhoud (L) 0.99
Totale lengte (m) (2) 1.76
Vermogen kW/pk 2.8/3.8
Geluidsdrukniveau dB(A) (3) 104
Geluidsvermogenniveau dB(A) (3) 114
Trillingsniveau links/rechts m/s2 (4) 3.7/3.7

 

(1) Zonder snijgarnituur/beveiliging
(2) Zonder snijgarnituur
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
(4) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 m/s2   


 

Stopschakelaar

Bij een nieuwe start vervalt de controle van de stopschakelaar. De motor is altijd startklaar.


STIHL 2-MIX-motor met spoelsysteem

De STIHL-tweetaktmotor met 2-MIX-technologie zorgt voor sterke prestaties, eender welke trekkracht en bespaart daarbij tot 20% brandstof in vergelijking met de even sterke STIHL tweetaktmotoren zonder 2-MIX-technologie. De motor combineert een vierkanaalcilinder met een spoelsysteem. Ook de uitstoot wordt zo tot 70% verlaagd. De uitlaatgasnorm EU II is vervuld.


Compensator

de STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. De filter dient eerst gereinigd te worden wanneer het bovenvlak voor 80% vervuild is. Hierdoor kan men zeer lang zonder onderbreking blijven werken. (Gelijkaardige afbeelding)


Handbenzinepomp

met de handbenzinepomp kan met de duim benzine in de carburateur worden gepompt. Hierdoor wordt na een langere buitengebruikstelling van de machine het aantal keren uittrekken van het startkoord gereduceerd.


Gereedschapsloze handgreepinstelling

het ergonomisch maaistuur kan met behulp van een knevelbout aan de bediener aangepast worden en dit zonder gereedschap. (Afbeelding toont bosmaaier.)


Multifunctionele handgreep

Alle bedieningselementen voor de aansturing van de motor kunnen met één hand bediend worden. Daardoor is de bediening bijzonder eenvoudig en betrouwbaar.


STIHL ErgoStart (E)

Gemakkelijk en krachtbesparend starten dankzij een bijkomende veer tussen krukas en startkoordrol. Eén keer rustig en gelijkmatig trekken is genoeg om probleemloos te starten. Standaard bij alle modellen met de aanduiding C-E.


Dubbele handgreep (maaistuur)

de dubbele handgreep wordt ook als ergonomisch maaistuur omschreven. Deze laat bij het maaien de natuurlijke maaibeweging toe en laat zich gemakkelijk door een knevelbout verstellen. Bij motorzeisen en bosmaaiers is de dubbele handgreep de juiste keuze, wanneer er zeer dikwijls grote oppervlaktes gemaaid dienen te worden. (Gelijkaardige afbeelding)


Veiligheidsbril

de standaard veiligheidsbril dient voor uw veiligheid. De brillen zijn goed geventileerd en beschikken over een brede zijbescherming.