Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere 7000/8000 PrecisionCut


Hoe moeilijk en glooiend de lay-out van de fairway ook is, de geavanceerde 7700 / 8700 PrecisonCut fairwaymaaiers kunnen het allemaal aan. Tenslotte kunnen ze – dankzij de krachtige dieselmotoren, QA7 maaikooien, optionele GRIP all-wheel drive aandrijving en geïntegreerde voordelen als de dubbelwerkende stuurcilinder – alles aan wat welke golfbaanarchitect dan ook heeft bedacht.

U kunt altijd zien waar de 7500 en 8500 PrecisionCut maaiers zijn gebruikt. De lijnen zijn recht. Het gras is precies goed gemaaid. En zelfs de lastige plekken zien er onovertroffen uit. Dat is dan ook geen wonder. Met dubbelwerkende stuurcilinders, een gepatenteerde maaikwaliteit, en de voordelen van de tijdbesparende Quick Adjust maaikooien en het optionele GRIP all-wheel drive aandrijfsysteem maken deze machines van het maaien van zelfs de zwaarste golfbanen licht werk.

Door de druk links en rechts in balans te brengen, net zoals bij een greenmaaier, maakt het besturingssysteem van onze fairwaymaaiers het veel eenvoudiger voor de bestuurder om in een rechte lijn te maaien.


De hele dag comfortabel

Met de voet te verstellen kantelbare stuurkolom geeft de mogelijkheid om de positie van de stuur perfect aan de bestuurder pasvorm te maken. Plus werken de dubbel-pedalen mee met de natuurlijke bewegingen van uw voet. Alle maaiers zijn standaard voorzien van een luxe geveerde stoel, verstelbare stuurkolom en extra beenruimte, zodat u langdurig comfortabel kunt maaien.

CommandArm bedieningspaneel

Een combinatie van armleuning en bedieningscentrum zorgt ervoor dat alle belangrijke functies (zoals de lampen, de joystick, aan/uit schakelaar, het gas en de optionele cruisecontrol) handig onder handbereik zijn.

ISO-standaard rolbeugel

Standaard rolbeugelsyteem (ROPS) samen met veiligheidsgordels vergroot de bestuurders beschermzone naar gelijk aan die van een 4-post rolbeugelsysteem. Rolbeugel voldoet aan de komende ISO 21299 norm.

Dagelijks onderhoud

Alle controlepunten zitten aan de linkerkant en de oliekoeler kan naar buiten worden geklapt zodat hij makkelijker schoon te maken is.

Hoog vermogen

Een 37,1 pk (27,6 kW) motor op de 7000’s biedt veel reservevermogen voor optimale maaien. De 43,1 pk (32,1 kW) turbo-dieselmotor met een intercooler op de 8000’s is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en voor het klimmen van steile hellingen. Motor vermogen vermeld is door de motorfabrikant aangegeven alleen voor vergelijkingsdoeleinden. Werkelijk vermogen (pk’s) zal minder zijn.

Optionele GRIP All-Wheel Drive aandrijfsysteem

Het optionele GRIP all-wheel drive aandrijfsysteem is verkrijgbaar op alle modellen en zorgt ervoor dat u genoeg grip op heuvels en hellingen heeft door hydraulisch vermogen van de slippende wielen naar degene met grip te sturen. Het optionele all-wheel-drive aandrijfsysteem herverdeelt de aandrijving zodat deze machines geen enkele moeite hebben met heuvels en hellingen.

Krachtig standaard tweewielaandrijving

De tweewielaandrijving is zo goed op deze maaiers dat u zoudt denken dat het vierwielaandrijving heeft. Grote wielmotoren vóór (17.1 cu in/280 m³ bij de 7000s, en 18.9 cu in/310 m³ bij de 8000s) bieden hellingen geen kans van slagen.

Standaard Quick Adjust maaieenheid

De kooien op al onze fairwaymaaiers zijn snel en eenvoudig aan te passen, dankzij het revolutionaire Speed Link-systeem. Met dit systeem kunt u de maaihoogte aan beide kanten van de maaikooien tegelijkertijd aanpassen. De zijkanten van de achterrol staan in verbinding met een wormoverbrenging (met een hoge overbrengingsverhouding) via een verbindstang, waardoor bijstellingen tot maar liefste 0,025 mm nauwekeurig aan beide zijden van de rol tegelijkertijd kunnen worden gemaakt. 7500/8500:
  • QA5 12.7 cm (5 in.) diameter rollen
  • 55.9 cm maaibreedte
  • ondermes-naar-kooi aanpassing
  • 7 of 11 messen

7700/8700:

  • QA7 17.8 cm (7 in.) diameter rollen
  • 55.9 cm maaibreedte
  • kooi-naar-ondermes
  • 8 of 10 messen
Opties: Steunrolborstel achter, Fairway Tender™ Conditioner, Rollers, Verticuteerder

Innovatieve maaikwaliteit

De instelbare hydraulische bodemdruk en het naar achter gelegen montagepunt van de maaikooien zorgen ervoor dat er een consistente maaihoogte ontstaat en voorkomen lelijke „golven“ in het gras.