Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere R40EL

Kenmerken en specificaties

  • TurbostarTM ventilator bekrachtigde grasopvang
  • Polypropyleen maaidek
  • Verstelbaar stuur
  • Electrisch aangedreven
Aanbevolen maaioppervlak tot 600 m2
Werkbreedte 40 cm. (15 inch)
Motorvermogen (netto) 1,3kW
Rijsnelheid Duwen


Bekijk de gedetailleerde informatie
 hier


Compact, licht van gewicht en robuust – de R40EL is de perfecte oplossing voor kleinere tuinen.

TurboStar™ geforceerde grasopvang

Het exclusieve TurboStar™-systeem waarborgt een zeer efficiënte grasopvang tijdens het gebruik, in het bijzonder bij lagere maaihoogten. Dit komt doordat het maaidek is uitgerust met een geïntegreerde ventilator die een extra luchtstroom tot stand brengt langs en boven het mes, dat bij traditionele maaiers alleen voor de luchtverplaatsing zorgt. Deze extra luchtstroom brengt een krachtig vacuümeffect teweeg dat het maaisel op efficiënte wijze de opvangzak in blaast voor een perfect maairesultaat.


Kwaliteitsmaaidek

De R40EL is uitgerust met een polypropyleen maaidek van hoge kwaliteit en met een maaibreedte van 40 cm (15 in.). De kwaliteit van de constructie wordt benadrukt door de 10 jaar garantie die de consument op het product krijgt. Naast robuust is deze maaier ook licht van gewicht en dus gemakkelijk te hanteren.


Eenvoudig instellen van de maaihoogte

De maaihoogte van de R40EL wordt met één knop geregeld, zodat de gebruiker gemakkelijk kan inspelen op veranderingen. Hij kan afhankelijk van het jaargetijde of van uiteenlopende grascondities kiezen voor een maaihoogte tussen 25 en 75 mm (1 – 3 in).


Duurzame wielen

De wielen zijn volledig omsloten, waardoor zich geen maaisel in en om de wielen kan ophopen, en zijn gemaakt van zeer duurzame kunststof. Bovendien zijn zij kogelgelagerd, wat manoeuvreren met de machine een stuk minder inspannend maakt.


Verstelbare stuurboom

Om in te spelen op verschillende lengtes en de individuele voorkeur van gebruikers kan de stuurboom met de twee knoppen aan de onderzijde snel en gemakkelijk worden versteld op vast instelbare standen.


Krachtige motor

De R40EL is uitgerust met een 1,3 kW-inductiemotor die garant staat voor betrouwbare en constante prestaties.

Dankzij het zonestartsysteem moet de motor van achter de stuurboom worden gestart en moet de dodemanshendel, die zich ook op de stuurboom bevindt, ingedrukt worden gehouden. Wanneer de hendel wordt losgelaten, komen de motor en het mes tot stilstand.