John Deere balenpers met variabele perskamer (900 serie)Verhoogt de productiviteit aanzienlijk: de nieuwe 900-serie.

Met zijn innovatieve concept voor het lossen en zijn compromisloos ontwerp levert de geheel nieuwe 900-serie de ene perfecte baal na de andere – met een snelheid waar anderen van dromen!

Dankzij het lage brandstofverbruik, het robuuste ontwerp en de geavanceerde automatiseringsopties bent u met deze balenpers met variabele kamer uw tijd ver vooruit.

  • Ontwerp met volledig frame
  • Variabele perskamer
  • Voorbereid voor ISOBUS 2010
  • Uniek snellossysteem
  • Laag zwaartepunt
  • 2,2 m RotoFlow of MaxiCut HC 25
  • Lossen zonder vastlopen
  • Automatisering van de trekker-balenperscombinatie

Blijf uw tijd vooruit met de nieuwe 900-serie balenpers.


 
Ontwerp met volledig frameHet unieke Ontwerp met volledig frame beschermt alle onderdelen van de pers tegen de krachten waaraan ze normaal gesproken worden blootgesteld. Onafhankelijke perskamerDe perskamer is geen onderdeel van de draagstructuur en ondervindt dus veel minder krachten dan op een conventionele balenpers. SnellossysteemZonder conventionele klep die getild of gesloten moet worden kan de 900-series in 5 seconden weer aan het werk – dat is drie keer zo snel!

 

De nieuwe 900-serie balenpers is voorzien van een groot aantal functies die de prestaties en productiviteit verbeteren. Klik hieronder op een functie om meer te zien!


ONTWERP MET VOLLEDIG FRAME

Ontwerp met volledig frame – Het innovatieve geheim
Het unieke ontwerp met volledig frame beschermt alle onderdelen van de pers tegen de krachten waaraan ze normaal gesproken worden blootgesteld.
Langere levensduur
Omdat deze onderdelen alleen dat hoeven te doen waarvoor ze zijn ontworpen, hebben ze een hogere productiviteit en betrouwbaarheid gedurende een langere levenscyclus.


PICKUP & INVOER

Maximum capaciteit


Wilt u ongeëvenaarde productiviteit en capaciteit? De 900-serie balenpers heeft alles. Met een breedte van 2,2 m, ontstoppingssysteem met dropfloor – en een pickup met hoge capaciteit die ook de zwaarste gewassen verwerkt.

Gebouwd voor een lange levensduur
De balken met 5 tanden en de lage draaisnelheid zorgen voor een hoge productiviteit en lange levensduur. De gelagerde tandennokken zorgen voor een soepele en stille werking.

Rotor met hoge capaciteit
Het ontwerp van de rotor met hoge capaciteit zorgt voor een verbeterd gewastransport met RotoFlow en MaxiCut-pickups, zodat u grote gewasvolumes per uur kunt verwerken.
Ontstoppen vanuit de cabine dankzij de dropfloor
Dankzij het nieuwe ontwerp met de dropfloor kunnen verstoppingen altijd snel en veilig worden verwijderd. Omdat de dropfloor de gehele rotorbreedte afdekt, kunt u zelfs verstoppingen onder de transportvijzels in een paar seconden verwijderen.

MaxiCut HC 25
Deze pickup met 25 messen biedt diverse instellingen voor de haksellengte: minimum 40 mm (met 25 messen), 80 mm, of snijlengte. Omdat u sets van 12 of 13 messen kunt gebruiken voor de middelmatige snijlengte, blijven de messen langer scherp, zodat u ook op lange duur tijdens het balenpersen minder brandstof verbruikt.

MaxiCut HC 13
Met 13 messen geeft deze pickup de ideale snijlengte van minimaal 70 mm: de voorkeur van veel boeren.

RotoFlow HC
De rotorinvoer is ideaal voor droog materiaal. Deze transporteert ook de meest kwetsbare gewassen op efficiënte wijze en laat de stengels intact.


Perskamer

Perfecte balen in recordtijd


De 900-serie balenpers is snel, maar levert nooit balen van slechte kwaliteit of dichtheid. Het beschikbare vermogen wordt voor 100% gebruikt om het gewas tegen de rollen te comprimeren, zodat de balen extreem efficiënt worden gevormd. Dankzij de grote perskamer die niet vastloopt en de soepele doorvoer bespaart u diesel bij elke persgang.

Zachte kern
Om het gewas te laten ademen en efficiënt te drogen kan met de continu instelbare functie voor een zachte kern de riemspanning worden uitgeschakeld totdat de ingestelde diameter is bereikt.

Drie aandrijfrollen
Natte of droge velden – de 900-serie levert ongeëvenaarde prestaties voor een breed assortiment gewassen. De drie aandrijfrollen leveren perfect gevormde balen voor silage, en dankzij het ontwerp van alle rollen en riemen kunnen nieuwe balen snel en eenvoudig worden gestart.

Twee brede eindloze riemen
De baal wordt dankzij de breedte van 573 mm beter omsloten, zodat er minder gewasverlies optreedt. Het eindloze ontwerp zorgt voor een soepele werking, en de lage draaisnelheid bespaart brandstof en verlengt de bedrijfsduur.


Snellossysteem

 

Drie keer sneller

Bij conventionele balenpersen met variabele perskamer duurt het lossen minstens vijftien seconden, bij de 900-serie is daar slechts vijf seconden voor nodig. Dat betekent dat u een hele minuut bespaart op elke zes balen die u produceert.

Lange levensduur en betrouwbaarheid
Het nieuwe ontwerp is extreem eenvoudig en vereist minder onderhoud dan conventionele balenpersen. Omdat het zwaartepunt altijd laag blijft, is het balenpersen op hellingen veiliger en sneller.

Productiviteit zonder vastlopen
Dankzij de beweegbare zijplaten in de perskamer worden de balen gelost zonder contact. Nooit meer vastgelopen balen!

00:01
Beweegbare zijplaten verlagen de druk op de zijkanten van de baal. De perskamer en beschermdoek gaat open.

00:03
Omdat er geen conventionele klep hoeft te worden geopend, komt de baal meteen vrij.

00:05
De balenpers vraagt de bestuurder om de trekker in vooruit te schakelen. Klaar!


Automatisering van de trekker-balenperscombinatie

De hele dag gelijkblijvende hoge kwaliteit
Nu kunnen ook minder ervaren bestuurders de hele dag balen produceren van dezelfde afmetingen en kwaliteit – en de productiviteit verhogen met wel 10%.

Directe terugkoppeling
Zodra de perskamer vol is, stuurt uw 900-serie balenpers een signaal aan de trekker. Dit signaal is het commando voor de transmissie* om de trekker te stoppen, en activeert het proces van binden en lossen.


Specificaties 900-serie