Facebook Twitter E-mail Youtube

Automatische werktuiggeleiding

 

 

Met automatische werktuiggeleiding kiest u voor een optimale combinatie van mogelijkheden – geleiding van trekker en werktuig.

Dit is vooral bedoeld voor situaties waar reproduceerbare precisie essentieel is. Zowel de trekker als het werktuig volgt hetzelfde voorgeschreven pad, zodat de wielen van de trekker het gewas niet beschadigen bij de volgende werkgang. Wanneer u bijvoorbeeld kostbare gewassen teelt, is dit van groot belang.

Andere handige toepassingen zijn strooksgewijze aanplant, waar onkruidbestrijding nodig is, en gemengde aanplant. Ook als u een irrigatiesysteem hebt, biedt automatische werktuiggeleiding grote voordelen, omdat hiermee beschadiging van buizen of kanalen wordt voorkomen.

Automatische werktuiggeleiding werkt met een brede reeks bestuurbare werktuigen die kunnen zijn voorzien van sideshift-besturing, zwenkdisselbesturing of stuurschijven. Zowel op de trekker als op het werktuig worden StarFire-ontvangers gemonteerd en het systeem wordt bediend via het GreenStar-display. Met gebruik van RTK- of SF2-signalen kan het systeem, rechte, bochtige en cirkelvormige sporen volgen.