Facebook Twitter E-mail Youtube

i-Maaidorser

 

 

Dankzij deze intelligente, satelliet-ondersteunde machines kunt u nu een productiviteit behalen waar u een paar jaar geleden nog niet van had durven dromen. De geïntegreerde i-componenten halen de druk ervan af bij zowel bestuurders als eigenaren, en helpen zelfs met het papierwerk door belangrijke gegevens op te slaan en te analyseren terwijl u werkt.
Drie krachtige i-componenten verhogen uw productiviteit sterk en verbeteren de opbrengst en doorvoer aanzienlijk. Het systeem maakt het mogelijk om volledig gebruik te maken van de breedte van het maaibord en om de rijsnelheden op het land te maximaliseren, op elk moment van de dag of de nacht.


Harvest Monitor


Harvest Monitor: een excellente manier om uw oogstgegevens te controleren.

Harvest Monitor laat u uw gewasconditie en prestatie volgen gedurende de oogst. Vanuit het comfort van uw cabine vindt u het vochtgehalte in het gewas, de drogestof opbrengst en de productiviteit, in het CommandCenter. Krijg overzichten van uw totale gewasopbrengsten en analyseer variaties in het perceel, tijdens het rijden. Met deze informatie kunt u de kosten beperken en de productiviteit verhogen, zelfs op uw slechtste grond.


De drie componenten van Harvest Monitor:

1. Een nu in het CommandCenter geïntegreerde monitor helpt u bij machine-instellingen tijdens het rijden, met gebruiksvriendelijke, tiptoetsinstelling.

2. Directe opbrengstsensor berekent korrelopbrengst en rekent deze om naar een perceelcijfer met ± 3% nauwkeurigheid. Kalibratie is eenvoudig – weeg een aanhangerlading als referentie en vergelijk dit met de gemeten waarde op de machine.

3. Geavanceerde vochtsensor middelt drie metingen voor een nauwkeurigheid van ± 1%. Responsetijd is korter – cruciaal voor het verzamelen van nauwkeurige oogstgegevens.


Harvest Doc

Maak kennis met HarvestDoc voor ultiem documentatiegemak.

In de perfecte wereld van het oogsten zijn de percelen altijd vlak, is het weer altijd ideaal, is de gewasdichtheid helemaal uniform en zijn de vochtniveaus altijd gelijk. In de echte wereld is er maar één constante: verandering.
Hoe gaat u om met verandering en hoe haalt u het meest uit uw John Deere maaidorser tijdens de oogst? Het begint met het beschikken over de juiste informatie op het juiste moment.


De beste managementbeslissingen beginnen met HarvestDoc systeem.
Op uw GreenStar 2600 display verzamelt HarvestDoc automatisch uw ruwe opbrengst-, vocht- en karteringsinformatie voor elk deel van elk perceel. Op elk willekeurig moment gedurende de oogst weet u precies uw gewasopbrengst, vochtgehaltes en oogstproductiviteit.

Naadloos aansluitend bij het Harvest Monitor hardwaresysteem van de maaidorser, legt HarvestDoc alle belangrijke informatie vast op een PC-kaart. Zet het op uw pc en maak uitgebreide opbrengst- en vochtkaarten met productiviteitsrapporten van elk perceel. Exact de informatie die u nodig hebt voor het beter beheren van uw kosten en het maken van een betere planning. Plus, oogst de gewassen die hebben bewezen dat ze voldoen aan de eisen van kwaliteitsgarantieprogramma’s.

De GreenStar 2630 display is geschikt voor HarvestDoc systeem, biedt in één oogopslag toegang tot oogstgegevens en kartering op het scherm, op een groot, touch screen, kleurcode display.


HarvestSmart

Niets geeft u een constantere invoer dan HarvestSmart.

Hoe krijgt u de beste invoer in glooiend terrein, wisselende gewasdichtheden en veranderende perceelsomstandigheden? U kunt het handmatig regelen en hopen op het beste. Of u kunt het automatisch regelen met John Deere’s HarvestSmart invoerbediening.

HarvestSmart kan sneller aanpassen aan veranderende perceelsomstandigheden dan enig bestuurder kan. Het berekent de beste snelheid voor elke perceels hoedanigheid en past vervolgens automatisch de maaidorsersnelheid aan tijdens het rijden. Dat is essentieel voor het handhaven van een constante invoer en het realiseren van piekrendement. Het is nu standaard op alle i-Serie maaidorsers van John Deere.

Met HarvestSmart regelt u automatisch de invoer voor maximale doorvoercapaciteit of op basis van vooraf ingesteld korrelverlies. Kies eenvoudig de Capacity of de Smart stand, en HarvestSmart past continu de rijsnelheid van de maaidorser aan tot u uw capaciteitsgrenzen (in Capacity stand) of ingestelde korrelverliezen (in Smart stand) hebt bereikt. Trek de hydrohendel terug en HarvestSmart ontkoppelt, om snelheid te minderen en te keren op de kopakker.

Sinds het automatisch de machine op de door u ingestelde maximale capaciteit houdt, vermindert HarvestSmart vermoeidheid en stress van de bestuurder. Plus, u krijgt betere graankwaliteit en een schoner graanmonster vanwege de constantere materiaalstroom.

 
Hoe een gebruiker de slimme keuze maakte voor HarvestSmart systeem 

controle.

“HarvestSmart deed voor ons briljant werk. Het was verbazingwekkend hoe het zich aanpaste aan de kleinste veranderingen in het perceel. Het vergrootte niet alleen onze productie, het vergde ook minder van de bestuurder.”