Facebook Twitter E-mail Youtube

StarFire RTK

 Real Time Kinematic (RTK)
satellietnavigatie is een techniek die gebruikt wordt in de landmeetkunde en in automatische begeleiding (landbouw) gebaseerd op het gebruik van carrier fase metingen van de GPS-signalen, waar een enkele referentie station zorgt voor de real-time correcties voor een bewegend voertuig (tractor, maaidorser etc.) tot een niveau van nauwkeurigheid tot op een centimeter.


Hoe werkt het RTK systeem

Het RTK systeem bestaat uit een lokaal basisstation op, of in de buurt van het perceel, dat correcties doorgeeft aan de StarFire 3000 ontvanger op het met RTK uitgeruste voertuig. Het basisstation controleert de constellatie van GPS satellieten en berekent constant een positie.

Doordat het basisstation niet beweegt kunnen de afwijkingen onvertraagd worden berekend. Deze fluctuaties worden dan naar het voertuig gestuurd via de RTK radio. De ontvanger van het voertuig gebruikt de informatie om een uiterst accurate, gecorrigeerde positie te berekenen.


Precisie betaalt zich uit.

Doordat AutoTrac RTK uw besturing optimaliseert, optimaliseert het ook uw investeringsrendement.


AutoTrac en RTK: waar superieure GPS-ondersteunde besturing de toon aangeeft.

 

Perfecte reproduceerbaarheid.

Als u de hoogste precisie wilt op uw bedrijf hebt u ultieme stuurnauwkeurigheid nodig: AutoTrac en RTK. Hierbij wordt het RTK signaal gecombineerd met het AutoTrac systeem. Het resultaat is het meest nauwkeurige, reproduceerbare, GPS-ondersteunde besturingssysteem dat we bieden. Het maakt eenvoudig werk van toepassingen zoals gewassen zaaien, aardappelruggen frezen, schoffelen en cultiveren.

 

 

Stress-vrije RTK.

Voor veel gebruikers kan het handiger zijn dat een dealer het RTK netwerk voor een groot gebied beheert. Waarom? Het huren van een gebruikslicentie bij uw lokale John Deere dealer maakt het onnodig dat u zelf een basisstation moet hebben. De totale investering is lager. En u hoeft zich ook niet te bekommeren om het onderhoud. En als dat nog niet genoeg is kunnen landbouwers in veel Europese landen de flexibiliteit van RTK verhogen door toevoeging van onze StarFire Mobile RTK systeem. Het biedt nauwkeurige accuratesse zonder beperkt te zijn door het bereik en de beschikbaarheid van een plaatselijk basisstation.

 

RTK Extend.

Met RTK Extend handhaaft u de prestaties en volledige functionaliteit van RTK ook tijdens tijdelijke obstructies van de zichtlijn. Als de StarFire iTC of 3000 ontvanger stroom heeft om meer dan een uur te werken, verlengt het de RTK nauwkeurigheid met maximaal 15 minuten (twee minuten als de ontvanger voor minder dan 1 uur stroom heeft), na verlies van het signaal van uw basisstation.


Basisstation RTK

 

Het basisstation: flexibiliteit voor nog meer precisie

Plaats het waar u het nodig hebt Een statief is inbegrepen in de basis uitrusting maar kan in mindering gebracht worden in ruil voor een universele montage beugel die gebruikt kan worden om het basisstation te installeren op een hek, gebouw, toren of andere stevige constructie. Bij het plaatsen van een basisstation, hogere montagepunten verhogen de kans op het handhaven van een line-of-sight die nodig is tussen het basisstation en de StarFire 3000 ontvanger op het voertuig. Het bereik van het RTK-systeem correctiesignaal (de afstand tussen basisstation en voertuig) in een bepaalde richting is ~8 km tot ~12 km, afhankelijk van de locatie en het landschap. Het basisstation vereist een 12-volt stopcontact. Voor permanent gemonteerde basisstations, zoals op een gebouw of radio toren, wordt een 220- tot 12-volt voeding aanbevolen. De StarFire 3000 ontvanger en radio trekken ongeveer 1,5 ampère.

 

Het bestaat uit:

  • starFire 3000-ontvanger
  • RTK-radio
  • RTK System activatie
  • kabelboom