Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere 5GV-serie: 59-74 kW (80-100 pk)

 

 

Rijenafstanden: 1,8 – 2,2 m

Met een kleine draaistraal en een totale breedte van maar net 105 cm (2WD versie) of 115 cm (4WD versie) is de 5GV perfect voor volgroeide wijn en boomgaarden met kleine rijenafstanden. De vrije ruimte tussen de assen is ideaal voor midden onder geplaatste werktuigen – en als u werkt onder lage fruitbomen of wijnstokken zult u zeker de 20″ of 24″ banden op onze OOS modellen waarderen.

De brandstofefficiënte Tier III 4,5 l PowerTech M motor geeft u royaal vermogen en de moderne transmissies zorgen ervoor dat u dat ten volle kunt gebruiken. Met een 60 l open centre hydraulisch systeem en een hoog aftakasvermogen kunt u al uw taken gemakkelijk aan. En met standaard een 74 l brandstoftank kunt u lange dagen op het land werken zonder te moeten stoppen om te tanken.

  • Cabine of open platform (OOS) modellen
  • Tier III 4,5 l PowerTech M motor met 59/66/74 kW (80/90/100 pk) nominaal vermogen 97/68 EC
  • Categorie IN/I/II 3-puntshefinrichting
  • Elektronische bediening hefinrichting op alle modellen leverbaar

Cabine

Onze gespecialiseerde 5G trekkers zijn wel compact, maar dat betekent niet dat ze krap zijn.
Zelfs de smalle cabine op de 5GF en 5GV is verbazend ruim – en de 5GH heeft een bredere ’compact’ cabine, die zelfs nog ruimer is. Beide cabineversies zijn ontworpen om de bestuurders van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat fris en alert te houden. Het vaste dashboard en de bedieningselementen zorgen voor een intuitieve bediening en alles is precies daar geplaatst waar u het nodig hebt.


Ongehinderd zicht

De glazen deuren zonder omlijsting bieden gemakkelijk en veilig ingang en uitgang dankzij handgrepen en brede deuren. De voorruit is volledig te openen wat betekent dat er gedeeltelijk of volledig verse lucht binnen de cabine kan stromen. Ook de verstelbare zonneklep biedt nog 5° voorwaarts zichtbaarheid voor het werken met voorladers. De gebogen achterruiten in de hoeken geven u een duidelijk zicht op werktuigen die opzij van uw trekker werken – geen C-stijlen meer die in de weg zitten!


Vrij ademen

De verbeterde afdichtingen van de cabine zorgen voor een rustige onder luchtdruk gezette cabine met efficiënter verwarming- en koelsystemen. De cabine onder luchtdruk met maximum 1mb minimaliseert de hoeveelheid stof in de cabine.


Rust

De vier silent block bevestigingen van de cabine zorgen voor een rustig en soepel rijgedrag, de hele dag lang.


In goede handen

Met de optionele kantel-en-telescopisch stuurwiel, is het vinden van de perfecte positie een kwestie van seconden.


Voor alles openstaan

Het zou ook kunnen dat u geen cabine nodig hebt! In dat geval is de gespecialiseerde 5G met open platform (OOS) iets voor u. Het ruime platform is handig en comfortabel. De toegang tot het platform is van beide zijden gemakkelijk. Alle bedieningselementen zijn eenvoudig bereikbaar. De OOS geeft u duidelijk zicht op wat zich voor u bevindt en ook op de trekhaak. En de ROPS met twee stijlen kan worden ingeklapt voor lage ruimtes.


Bedieningselementen

Duidelijke, logische bedieningselementen, eenvoudig in gebruik.
Al onze gespecialiseerde 5G trekkers zijn uitgerust met 2 hendels voor het schakelen van de versnellingen. De meeste bedieningselementen zijn mechanisch, waaronder de regelventielen, omkeerinrichting, hefbediening en aftakas. Er zijn ook een aantal elektronische opties: bijvoorbeeld de mechanische voorwielaandrijving, het differentieel en de driepuntshefinrichting.


Groepen en versnellingshendel

De versnellingshendel en groepenhendel bevinden zich samen aan de rechterkant van de bestuurder. Dit zorgt ervoor dat men met één hand schakelen kan en tegelijkertijd met de andere van richting kan veranderen met de aan de linkerhand geplaatste omkeerhendel.

 

Multifunctionele richtingaanwijzer

De nieuwe multifunctionele hendel bevat de richtingaanwijzer, weg-verlichting en hoorn functies en biedt eenvoudig gebruik tijdens het rijden ’s nachts en overdag.

 

Aftakas

De gele bedieningselementen voor de aftakas zitten handig op het linker bedieningspaneel. Eenvoudig terug te vinden en eenvoudig in gebruik: Inschakeling aftakas (A), Snelheidskeuze aftakas (B), Snelheidskeuze aftakas motortoerental of rijsnelheid (C).

 

Regelventielen, omkeerinrichting & hefinrichting

De bedieningen voor regelventielen en omkeerinrichting zitten samen in één console aan de rechterkant. De mechanische hefinrichting bedieningspaneel is gemakkelijk toegankelijk vlak naast de bestuurdersstoel. De elektronische bediening voor heffen zit voor op het bedieningspaneel aan de rechterkant, wat het eenvoudig maakt om de instellingen te veranderingen terwijl u werkt.

 

B-stijl bedieningen

Alle grote werklampen en ruitenwisser schakelaars bevinden zich binnen handbereik in de rechter B-stijl en hebben achtergrondverlichting voor gemakkelijk bedienen tijdens het werken ’s nachts.

 


Bewezen prestaties: de PowerTech M 4,5 l dieselmotor.

 

Zoals alles op en aan de nieuwe gespecialiseerde 5G-serie, is ook de legendarische PowerTech M 4,5 l speciaal vervaardigde dieselmotor geschikt voor uitmuntende betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Het onderhoud blinkt uit in eenvoud. Slechts om de 500 uur hoeft de olie te worden vervangen. En met de Tier III emissiewaarde en alle nieuwe kenmerken is hij efficiënter dan ooit tevoren.

Zwaar werk?
Geen probleem.

De eerst volgende keer dat zwaar werk als zware ladingen trekken of ploegen uw motor vertraagt, hoeft u zich echt geen zorgen te maken. De PowerTech M heeft een constant vermogenstraject van 500 t/min. Het maximale koppel gaat tot 375 Nm (Model 5100GF/GV). En met een koppelreserve van tot wel 30 procent beschikt u over al het trekvermogen dat u nodig heeft.


TIER III emissiewaarden

De nieuwe PowerTech M-motoren voldoen aan Tier III emissienormen met mechanische controles voor optimale prestaties. Het mechanische injectiesysteem genereert een hoge injectiedruk om de verbrandingsefficiëntie te verbeteren. Zodoende voldoet deze motor aan de eisen van de klanten die een krachtige maar toch zuinige trekker willen gebruiken.

 

Turbocompressor

Alle 5GH/GF/GV-serie trekkers kenmerken zich met een nieuwe turbolader die het motorvermogen vergroot. Alle motoren hebben een hoge uitlaatgassnelheid in hun korte uitlaatspruitstuk systeem hiermee bereiken wij een snellere reactie van de turbo = betere prestaties.


Inlaatluchtkoeler

De inlaatluchtkoeler verlaagt de luchttemperatuur bij 40% tot 50%. Dit voorziet de cilinder van nog dichtere lucht met meer zuurstof voor nog schonere en efficiëntere verbranding.
Bewezen John Deere zuigerkoeling, natte cilindervoeringen, gesloten systemen voor koeling en visco ventilator = maximale prestaties, betrouwbaarheid, en levenslang waardevast.

 

Koelsysteem

Om aan de emissieregelgeving te kunnen voldoen en om hoogwaardige prestaties te bereiken wordt er een zeer efficiënt koelsysteem vereist. De gespecialiseerde 5G serie met haar PowerTech M-motoren, efficiënt dit doel te bereiken, met een uitstekende warmteafvoer bevordert een optimale en volledige verbranding.

 

Positieve Koeling

De temperatuur van de lucht die door de radiateur stroomt, regelt het variabele toerental van de viscoventilatoraandrijving in het bereik. Tijdens het zware veldwerk bij lage omgevingstemperaturen, zorgt de langzaam draaiende Eco-ventilator ervoor dat extra bruikbare kracht vrijkomt voor hogere prestaties in het veld en daardoor wordt brandstof bespaart op lange werkdagen op de akker.

 

Motorkap

De motorkap is opnieuw ontworpen met twee ventilatieroosters bovenop en nog twee ventilatieroosters aan allebei de zijkanten. Deze verbeteren de lucht doorstroming om zowel verse koele lucht naar binnen te laten stromen op het koelsysteem als de verhit lucht weer naar buiten te laten stromen.

 

Goed toegankelijke radiateur

De motorkap-uit-een-stuk is eenvoudig om te openen om gemakkelijk toegang te geven tot de radiateur en de radiateurschermen. Daardoor blijft uw radiator in optimale werking in de stoffigste omstandigheden.


Transmissie

Kies de versnelling uit die het beste bij u past.

Met zoveel moderne transmissies waar u uit kunt kiezen, is het makkelijk om uw 5GH/GF/GV perfect bij uw bedrijf te laten passen.

Basic, Medium en Hoge gespecificeerde transmissies
een compleet gamma van transmissies van economische oplossingen tot veeleisende klanten.

De 24F/12R transmissie
Power Reverser, elektro-hydraulische Hi-Lo en ontkoppelknop knop op de versnellingshendel.

30 of 40 km versie specificeren
en de opties kiezen die u nodig hebt.

Op 40 km/u versies gaat de standaard kruipgroep terug tot wel 500 m/uI
Ideaal wanneer u werkt in de groenteteelt.

Hoge contact-ratio tandwielen voor efficiëntie, stille werking en een lange levensduur
Efficiënte overdracht van het vermogen via de transmissie.

Mechanische voorwiel-aandrijving of tweewiel-aandrijving
mechanische voorwielaandrijving als u maximale tractie en vermogen nodig heeft.

Flexibele keuze van de aftakassnelheden
540/540E of 540/1000 omw./min., rijafhankelijk als standaarde uitvoering.


Groepen- en versnellingshendel

Voor schakelen is de 5G voorzien van twee hendels. De meeste bedieningselementen zijn mechanisch, waaronder de regelventielen, omkeerinrichting, hefbediening en aftakas. Er zijn ook een aantal elektronische opties: bijvoorbeeld de mechanische voorwielaandrijving, het differentieel en de driepuntshefinrichting.


Mechanische Syncro Reverser

De Syncro Reverser met mechanische Hi-Lo (0,5 – 40 km/u) is te vinden op de 12F/12R en 24F/24R transmissies. Als u vaak van rijrichting moet veranderen maximiseert de Syncro Reverser uw rijcomfort.

 

 

Elektronische PowerReverser

De 24F/12R transmissie heeft als basis uitrusting een Elektrische Omkeerrichting hendel – ideaal voor werkzaamheden met voorlader en bij het keren op de kopakker.

 

 

Ontkoppelknop

De ontkoppelingsknop op de 24/12 PowerReverser transmissie met elektrohydraulische Hi-Lo verandert van versnelling terwijl u rijdt – zonder koppeling. Met de ontkoppelknop van de 24F/12R PowrReverser transmissie met elektrohydraulische Hi-Lo bespaart u tijd en kiest u voor comfort.

 

Elektrohydraulische Hi-Lo schakelaar

Deze Hi-Lo schakelaar is geïntegreerd op de schakelhendel, wat de volgende biedt:

  • Moeiteloos, koppeling-vrij PowerShift schakelen voor betere bestuurderscomfort.
  • Ononderbroken tractie, voor verbeterd productiviteit.
  • Tijdbesparend versnellen.

Elektrohydraulische M4WD & differentieelslot inischakeling

Alle transmissies met Hi-Lo (óf mechanisch óf EH Hi-Lo) hebben als standaard elektrohydraulische regeling voor het inschakelen van de mechanische voorwielaandrijving. Ongeacht óf de trekker stilstaat óf rijdt, de inschakeling kan te allen tijde gedaan worden.

 

Hydraulisch systeem

Het bewezen open centre hydraulisch systeem biedt een eenvoudig en betrouwbaar systeem dat voldoende hydraulische prestaties levert. Voor nog meer betrouwbaarheid en duurzaamheid maakt het verbeterde systeem nu gebruik van platte fittingen en aangepaste leidingen.

  • Motor aangedreven tandempomp – een pomp is gewijd aan de stuur- en remsysteem, terwijl de tweede is gewijd aan de regelventielen en hefinrichting voor ononderbroken stuur- of hefinrichting werkzaamheden tijdens gelijktijdig gebruik
  • Optionele pomp – tot 59,6 l/min bij de hefinrichting en regelventielen
  • Optionele derde hydraulische pomp voorziet in een totaal van 104 l/min: 20 l/min stromen direct naar de hefinrichting, de overblijvende 60 l/min stromen naar de regelventielen voor hoog eisende hydraulische toepassingen. Daarnaast blijft er nog 24l/min over voor het sturen en smering circuit.

 

In het midden gemonteerde koppelingen

Hydraulisch vermogen voor uw werkzaamheden stroomt door de in het midden geplaatste koppelingen van de regelventielen. Deze optie is alleen beschikbaar met vier achterzijde SCV’s en een flow divider. De midden gemonteerde koppelingen bestaan uit twee dubbelwerkend en één enkelwerkend regelventiel.


Opties voor hydrauliekventiel

De 5G serie biedt tot 3 regelventielen met een verbeterd hydraulisch systeem. Voor nog meer betrouwbaarheid en duurzaamheid maakt het verbeterde systeem nu gebruik van platte fittingen en aangepaste leidingen. Als u twee of meer regelventielen laat installeren, is de tweede altijd een Hi Flow (met hogere doorstroomsnelheid) unit.

 

Luxe snelkoppeling

Alle regelventielen zijn leverbaar met de optionele de luxe snelkoppeling om snel en eenvoudig te koppelen en ontkoppelen voor regelmatige wisselen van werktuigen. De hydraulische slang is gewoon geduwd in de regelventiel om het aan te koppelen. om het vervolgens te ontkoppelen moet de slang gewoon uitgetrokken worden.

Rijenafstanden: 1,8 – 2,2 m


Specificaties 5G, 5GF & 5GV

Gespecialiseerde trekkers brochure


[Video John Deere invoegen]