Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere 5M-serie: 51-74 kW (70-100 pk)

 

De trekkers uit de 5M-serie bieden meer keuze dan ooit tevoren. U kunt kiezen tussen de extra grote comfortabele cabine en het open bedieningsstation. Of de cabine met laag dak voor werk in lage stallen of schuren. Vooral fruittelers en wijnbouwers zullen de smalspoorvariant handig vinden. En nu is er een aantrekkelijk geprijsd instapmodel met drie cilinders.

 

Onze klanten verwachten niet slechts veelzijdigheid van een 5M-trekker, maar ook kracht. Zwaar ploegwerk heeft een even hoge prioriteit voor deze machine als het gebruik van energieverslindende, door de aftakas aangedreven werktuigen. De 4,5 liter commonrail-motoren van de 5M-trekkers laten zien hoe de combinatie van brandstofinspuiting onder hoge druk, een actieve inlaatluchtkoeler en elektronische bediening kan leiden tot een koppelstijging van 30% zonder toename van het gemiddelde brandstofverbruik.

 

De verschillende versnellingsbakopties voor de 5M-trekkers, van de 16/16 SyncReverser tot de 32/16 PowrReverserPlus, zijn ontworpen in overeenstemming met de prestaties en de levensduur van de motoren. Met de nieuwe modulatieregelset kunt u nauwkeurig de snelheid van de PowrReverser transmissie aanpassen aan de bodemgesteldheid en het soort werk. Groentevelden? In dat geval maakt de optionele kruipversnelling het u gemakkelijk om te werken op een snelheid van ongeveer 300 m/u. Standaard geleverd met geïntegreerd parkeerslotmechanisme, dat de trekker betrouwbaar op zijn plaats vergrendelt en meer veiligheid biedt.


 

Zwaar tillen is een fluitje van een cent

U zult onder de indruk van de 5M-serie’ krachtige open center hydrauliek. Alle machines worden geleverd met een 94 l/m tandem pomp voor al uw hydraulisch aangedreven werktuigen.
De pomp geeft je genoeg kracht voor twee hydraulische bedieningen aan de voorzijde en maximaal drie aan de achterzijde.

De 5M trekkers zijn krachtige gewichtheffers, voor en achter maaiers of zware cultivators -de sterke drie-punts hydraulische hefinrichting kan het allemaal.


Voorladerwerk gemakkelijk gemaakt

De voorlader kan nu zo snel en gemakkelijk gemonteerd worden, dat u kleine werkzaamheden zoals verplaatsen en stapelen snel even tussendoor kunt uitvoeren. En door het geoptimaliseerde ontwerp werken de trekker en voorlader samen als een geheel. Extra apparatuur, zoals een krachtige voorkoppeling, aftakas voor, PowrReverser, een hydraulische pomp met hoge capaciteit en een onderhoudsvrije natte koppeling met meervoudige platen maken het pakket compleet.


AutoTrac ATU 200 Universal stuurset

Dit satelliet-ondersteunde handsfree stuursysteem maximaliseert de productiviteit en maakt het werk van de bestuurder een stuk eenvoudiger, bijvoorbeeld als het donker of stoffig is. Met AutoTrac wordt overlapping teruggebracht tot 90% en het maakt keren op de kopakker sneller, waardoor u tijd, brandstof en arbeidskosten bespaart. De documentatie- en werktuigbesturingssoftware helpt u met het beheren van bedrijfskosten en het bewaren van elektronische gegevens voor gewastraceerbaarheid en andere wettelijke vereisten. De set bevat een StarFire-ontvanger, een origineel GreenStar display en een vervangende aangedreven stuurkolom. Het is compatibel met SF1- & SF2-signalen en RTK.

Met onze displays krijgt u een geheel nieuwe kijk op uw werkzaamheden in het veld. Zowel de 1800 met druktoetsen als de 2600 met aanraakscherm is uitgevoerd met een kleurenscherm.


Behendig en efficiënt

Laden en lossen van ronde balen, uitmesten, achteruitrijden in krappe en ongemakkelijke ruimtes – de behendige en slagvaardige 5M-trekkers zijn gemaakt voor dit soort werk.
Met een smalle wielbasis en een draaicirkel van slechts 4,6 meter komt de 5M echt tot zijn recht in krappe stallen of op smalle velden waar veel gekeerd moet worden. Het gemak en de wendbaarheid van deze compacttrekkers zet andere, grotere machines in de schaduw. En de PowrReverser maakt alles nog eenvoudiger voor u.


Krachtige aftakas

Voor nog meer flexibiliteit in het gebruik van uw trekker heeft u de keuze uit drie verschillende aftakasopties: 540/540E of 540/540E/1000 voor het zware werk, of 540/540E met wielaandrijving, bijvoorbeeld voor het trekken van aanhangwagens met aangedreven assen in heuvelachtig terrein. Het aantal toepassingsmogelijkheden van uw 5M-trekker wordt nog groter met een geïntegreerde aftakas voor en een fronthef.


Technische gegevens 5M-serie

Brochure 5M-serie


Modellen uit de 5M-serie: