Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere 6130R

Kenmerken

 • Premium CommandView II cabine
 • Superieure vooras en cabine ophanging
 • 4.5 l “Alleen Diesel” PowerTech PVX motor
 • Ontwerp met volledig frame, wielbasis 2765 mm

 

Specificaties

Nominaal met IPM (97/68EC): 110 kW kW (150 pk)
Maximale hydraulische capaciteit: 114 l/min (optie)
Maximaal hefvermogen: 6800 kg
Inhoud brandstoftank: maximaal 330 l

 

Bekijk de gedailleerde productinformatie hier


Met zijn sensationele vering, ongeëvenaard zicht vanuit de cabine en “AlleenDiesel” PowerTech PVX-motor die helemaal op zichzelf aan de Fase III B-emissienormen voldoet, stelt de 6100R nieuwe normen voor comfort, gemak en prestaties.

De nieuwe 6R zit boordevol geweldige functies die uw prestaties en productiviteit een stevige boost geven. Klik hieronder op een functie om meer te zien!

 

ComfortView-cabine

Met 20 % meer ruimte stelt de CommandView-cabine nieuwe normen voor ruimte en comfort. De superieure bekleding en afwerking steken gunstig af bij die in veel nieuwe auto’s, terwijl de ergonomische stoel en de logisch geplaatste bedieningselementen u fris en geconcentreerd houden op lange werkdagen.

Bekijk video

 

Beter zicht
Ook het zicht naar buiten is uitstekend. Het optionele panoramadak biedt een geheel nieuwe dimensie in onovertroffen zicht op de frontlader. Met de nieuwe, slankere motorkap hebt u beter zicht op alles voor u. En de optionele verwarmde spiegels met elektrische bediening kunt u, ter verhoging van gemak en veiligheid, vanuit de cabine afstellen.


Vernieuwd

Hieronder noemen we maar een paar van de andere kenmerken die we binnen in de cabine hebben vernieuwd:

 • Bluetooth-aansluiting met toegang via SIM-kaart voor modern en gebruiksvriendelijk werken
 • Geïntegreerde radio en klimaatregeling
 • Ergonomische bediening van radio en telefoon

Commandoarm

De vernieuwde CommandArm-console is helder van opzet en eenvoudig in gebruik. Met de ene monitor op de console rechts beheert u net zo makkelijk motor, transmissie en radio als hydraulische instellingen.

Bekijk video

 

Sneltoetsen
Sneltoetsen bieden onmiddellijk toegang tot een breed scala aan instellingen, waaronder:

 • FieldCruise-regeling
 • iTEC-systeem
 • Transmissie en aftakas
 • Alle heffuncties

Ook bieden ze tiptoetsbediening van de airconditioning, radio, verlichting en MFWD-instellingen.


Verlichting 360 graden rondom

Trekkers uit de 6R-serie blinken uit door een verlichtingssysteem dat uw bestuurders meer controle biedt over de machine en dat leidt tot een hogere productiviteit.

 • Een totaal van wel tien lampen biedt 360 graden rondom zicht. De lampen zijn geïntegreerd in de voorkant, achterkant en zijkanten van de daklijn om de kans op schade tot een minimum terug te dringen.
 • Zes verstelbare werklampen in de taillelijn en op de achterspatborden verhogen de flexibiliteit.
 • Zes lampen (veldlampen, schijnwerpers en weglampen) op de grille van de motorkap wijzen u van de vroege ochtend tot de late avond de juiste weg.
 • Acht optionele xenonlampen op het dak (voor en achter), op de achterspatschermen en in de taillelijn zorgen voor totale verlichting. Zorg voor daglicht, dag en nacht.

Voor uw gemak worden alle lampen bediend via het CommandCenter.

 

Een maximum van wel acht extra xenonlampen (HID-lampen) die tot wel vijf keer zo lang meegaan als halogeenlampen en 2,5 keer zo veel licht geven. Deze helderheid en het daglichtkleurige licht staan garant voor een uitstekende verlichting in het veld


JDLink-telematica

Wilt u uw machinepark effectiever beheren? Wilt u een waarschuwing krijgen wanneer een trekker zich buiten een vooraf ingestelde zone begeeft of het vooraf ingestelde aantal bedrijfsuren overschrijdt? Wilt u uw eigen virtuele servicemonteur? Met de JDLink-telematicaoplossingen van John Deere kan dat allemaal!
JDLink Select levert locatiespecifieke gegevens over de trekkers. Op basis daarvan kunt u een virtueel hekwerk om uw machines plaatsen, het aantal bedrijfsuren bewaken en onderhoud plannen.

JDLink Ultimate heeft toegang tot het CANBus-boordsysteem en verschaft u alle belangrijke prestatiegegevens van de trekkers. Hiermee kunt u de bedrijfstijd en de inzet van machines meten, maar u kunt ook het brandstofverbruik tot in detail analyseren.
Met Service ADVISOR Remote kunt u uw John Deere-dealer toegangsrechten geven tot de machine. De dealer kan dan op afstand eventuele problemen in een vroeg stadium vaststellen en het juiste onderdeel leveren. Want elke onnodige rit naar de dealer is er een te veel.


Automatisering van trekker en werktuigen

Het ideaalbeeld van volledig geïntegreerde trekker- en werktuigsystemen is nu realiteit. Wat het werk ook is, met trekker-werktuigautomatisering kunnen alle elektronisch geregelde trekkerfuncties – snelheid, stuurinrichting, aftakas, driepuntshefinrichting en hydrauliek – automatisch worden ingesteld.

 • Als de trekker-balenpersautomatisering is ingeschakeld, activeren John Deere-rondebalenpersen automatisch terugkerende handelingen zoals stoppen van de trekker en het binden en uitwerpen van balen.
 • De intelligente laadwagencombinatie van Pöttinger volgt automatisch het zwad en past de trekkersnelheid aan afhankelijk van de zwaddichtheid.• Het uitrijden van drijfmest gebeurt met bepaalde drijfmestwagens van Joskin en Zunhammer nu efficiënter dan ooit. De aftakas van de trekker wordt geregeld op basis van het vulniveau zodat deze aan het eind van de vulprocedure automatisch uitschakelt. Bovendien is de werking van de aftakas tijdens het uitrijden volledig afgestemd op de gewenste toevoersnelheid.
 • Het automatische ISOBUS-stuursysteem Root Runner van Grimme stuurt de trekker tijdens de oogst van hakvruchten exact langs de rijen.• De combinatie van een Grimme GL420 Exacta-aardappelpootmachine en een John Deere-trekker biedt u efficiëntie en precisie bij het poten dankzij een voortdurend optimale werkdiepte van de cultivator doordat de hoogte van de driepuntshefinrichting automatisch wordt aangepast.• Met de aardappeloogstmachines SE150-60 en SE170-60 van Grimme worden de rijsnelheid van de trekker en de aftakas automatisch geregeld

Groene eenvoud

Dankzij onze unieke “DieselOnly”-aanpak voldoet de nieuwe PowerTech PVX-motor aan de Fase III B-emissienorm, zonder complexe dubbele-brandstoftechnologie en zonder concessies te doen aan de prestaties.

Hoe we dat doen? Met in de autobranche beproefde EGR-technologie (uitlaatgasrecirculatie) wordt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) aanzienlijk beperkt, waarna de hoeveelheid roet met een geavanceerd zelfreinigend uitlaatfilter tot een minimum wordt teruggebracht.

Bekijk video

Schonere verbranding
De turbolader met variabele geometrie draagt bij aan de beperking van het brandstofverbruik en zorgt voor efficiënte verbranding. De cilinderkop met 4 kleppen biedt meer efficiency, vermogen en koppel. En het hogedruk-common-rail-brandstofsysteem (HPCR) houdt de brandstofstroom onder hoge druk precies gedoseerd op gang. Onder de streep? Efficiëntere verbranding, lagere brandstofrekeningen, en minder vervuiling.


Mobiele stroomaansluiting 6RE

Op basis van het succes van de E-Premium is John Deere gaan doorontwikkelen en introduceert nu de geheel nieuwe 6210RE. Deze nieuwe trekker genereert nu niet alleen elektriciteit voor stationair gebruik, maar ook tijdens het rijden:
de revolutionaire technologie zorgt ervoor dat elektrisch aangedreven toebehoren zo worden bediend dat de voordelen van de hoge efficiëntie van een aftakas worden gecombineerd met de traploos variabele, directe controleerbaarheid van een hydraulische aandrijving. Het resultaat is meer bedieningsgemak en een hogere productiviteit.

Een door de trekkermotor aangedreven generator produceert de elektrische energie en levert een vermogen van wel 20 kW tijdens het rijden. Met twee optionele aansluitingen van 230 V of 400 V voor het gebruik van lasgereedschap, haakse slijpers en andere elektrische apparatuur en gereedschap is de 6210RE tevens een mobiele werkplaats. Op die manier hebt u zo nodig overal de beschikking over elektriciteit.


Volledig Frame

Een sterke ruggengraat voor sterke prestaties

Het ontwerp met doorlopend volledig frame is uniek voor John Deere en vormt de robuuste ruggengraat van de trekkers van de serie 6R. Hiermee kunnen de trekkers met hetzelfde gemak de zwaarste trekwerkzaamheden verrichten en zware lasten heffen en vervoeren. Motor en transmissie zijn op isolerende blokken op het frame gemonteerd. Dit beschermt de delen van de constructie tegen onnodige belasting en beperkt trillingen tot een minimum. Nog een voordeel van het volledige frame is dat er gemakkelijker een frontlader op kan worden gemonteerd.
Alle voordelen in een oogopslag:

 • Hoger rijcomfort
 • Hoger draagvermogen
 • Minder belasting van motor en transmissie
 • Gemakkelijk bevestigen van frontlader en fronthef
 • Hoge stabiliteit en lange levensduur

Hydraulisch systeem

Trekkers van de serie 6R zijn uitgerust met een gesloten hydraulisch systeem met druk en stromingscompensatie en met een debiet van een onvoorstelbare 155 l/min uit een pomp van 63 cc.
Met 200 bar maximale systeemdruk kunnen uw bestuurders profiteren van verbazingwekkende hydraulische prestaties en een betere stuurrespons. Zelfs bij lage motortoerentallen.
De extra tank voor extra capaciteit zorgt ervoor dat er genoeg olie beschikbaar is voor de zwaarste hydraulische toepassingen.

Bekijk video


Hefinrichtingen

Onze driepuntshefinrichtingen bieden een maximumhefvermogen tot wel 9550 kg, terwijl de nieuwe geïntegreerde fronthef met frontaftakas tot wel 4000 kg aankan.

Functies:

 • Elektronische trekkrachtregeling via de hefinrichting voor variërende belastingen
 • Demping van de hefinrichting voor een betere rijstabiliteit
 • Stabilisatie-aanslagen en zwenkstabilisatoren (ook hydraulische zwenkstabilisatoren)
 • iTEC systeemtechnologie voor totaal werktuigbeheer
 • Gebruiksvriendelijke CommandCenter-besturing van de instellingen voor de driepuntshefinrichting: diepte en hoogte en daal-, slip- en dempverhouding

 

Geïntegreerde fronthef

De geïntegreerde fronthef biedt een hefvermogen van maximaal 4000 kg. Functies:

 • Twee koppelingen aan de voorzijde voor hydrauliekventielen
 • Volledig geïntegreerd ontwerp
 • Dubbel werkende cilinders voor zowel hef- als daaldruk
 • iTEC-compatibiliteit
 • 7-polige verlichtingsaansluiting

De geïntegreerde fronthef is ook leverbaar als kit voor installatie door de dealer. Neem contact op met uw dealer voor details.


Transmissie

De keuze is aan u:

Omdat wij weten dat er niet één transmissie is die aan alle eisen van iedereen voldoet, bieden wij de nieuwe serie 6R aan met verschillende transmissievarianten. Op basis van onze toepassingsgerichte selectie kunnen wij de juiste transmissie voor u vinden.

 

PowrQuad Plus

Bent u een veehouder of een akkerbouwer met een gemengd bedrijf en bent u op zoek naar een voordelige, gebruiksvriendelijke en beproefde transmissie? Dan is PowrQuad Plus de transmissie voor u!

PowrQuad Plus met zijn vier powershiftsnelheden met optionele kruipversnelling is voor u gegarandeerd de juiste keuze. Met deze transmissie gaat schakelen gemakkelijk en soepel, zelfs bij belasting.

 

AutoQuad Plus

Bent u een middelgrote boer die op zoek is naar een voordelige, gebruiksvriendelijke en beproefde transmissie met extra comfort. Dan is AutoQuad Plus de transmissie die aan uw behoeften voldoet!

Deze transmissie schakelt automatisch tussen de powershiftsnelheden. Onze EcoShift-functie maakt de combinatie mogelijk van rijcomfort en een laag brandstofverbruik.

 

AutoPowr

Bent u een boer die voortdurend op zoek is naar een transmissie die een hoge mate aan efficiëntie levert, maar ook traploze toerentalaanpassing. Hoe groot uw bedrijf of het aantal verschillende toepassingen in uw bedrijf ook is, AutoPowr is de transmissie voor u! U hoeft alleen de snelheid in te stellen en AutoPowr doet de rest.

 

AutoPowr in een oogopslag:

• Automatische regeling van de overbrengingsverhouding om bij een lager motortoerental en brandstofverbruik de ingestelde rijsnelheid te kunnen handhaven
• 100% mechanisch vermogen bij 4, 8, 20 en 40 km/h staat gelijk aan een hoge efficiëntie zowel in het veld als op de weg
• Individuele rijstrategie met Drive Pedal Mode

 

DirectDrive *

Bent u op zoek naar de ultieme transmissie? De transmissie die de komende jaren de toon zet bij transmissies in de landbouw? Een transmissie met maximale efficiëntie en het ultieme comfort? Dan is DirectDrive de transmissie voor u! Deze halfautomatische transmissie met acht versnellingen en dubbele koppeling stelt nieuwe normen als het gaat om schakelsnelheid en comfort.

Door het aantal powershiftsnelheden op te voeren tot acht, vermindert deze transmissie de behoefte aan schakelen tussen groepen, waardoor er veel minder koppelonderbrekingen zijn.

 

U kunt volledig automatisch rijden, zoals u zou doen met een IVT-transmissie, of een van de drie schakelgroepen kiezen die past bij de taak van dat moment:

Schakelgroep A
Voor trekwerkzaamheden met acht powershiftsnelheden van 2,7 – 10,8 km/h

Schakelgroep B
Voor werkzaamheden met de aftakas met acht powershiftsnelheden van 5,4 – 22 km/h

Schakelgroep C
Voor vervoer met acht powershiftsnelheden van 13,8 – 54,5 km/h (40K ECO met een maximale transportsnelheid van 42 km/h).

Voor het ultieme resultaat bij transport kunt u ook knop B/C selecteren. Direct Drive gebruikt in dat geval zowel
schakelgroep B als schakelgroep C en schakelt zo nodig automatisch tussen beide groepen.

Bekijk DirectDrive video

* Nota bene: DirectDrive transmissie is slechts beschikbaar bij de volgende modellen met een 6.8 l “AlleenDiesel” PowerTech PVX motor: 6140R, 6150R, 6170R, 6190R en 6210R


Frontladers

“Green-on-Green”-frontladers

We ontwerpen deze frontladers als integraal onderdeel van uw trekker, niet als iets wat u er achteraf even opschroeft. De extra stevigheid en duurzaamheid zorgen ervoor dat u alles uit het hydraulisch vermogen kunt halen. En als u “green on green” werkt, bieden geïntegreerde functies zoals de joystick ultieme soepele werking.

Afgeladen vol met productiviteit

Hier volgen slechts enkele van de redenen om een John Deere op uw John Deere te monteren:

 • Gebalanceerde voorasbelasting
 • Optimale stabiliteit van lading en trekker
 • Slank montageframe
 • Nieuwe EURO-drager voor toebehoren als standaard
 • Minder frame en minder belasting op de trekker
 • Ergonomische bedieningselementen
 • Onovertroffen zicht
 • Geïntegreerde vering, omleider en ontlastingsklep
 • Geïntegreerd hydraulisch stelsel met weggewerkte olieleidingen
 • Ongeëvenaard onderhoudsgemak

De H310 is een compactere lader, ideaal voor frontladertoepassingen bij beperkte ruimte. De hefcapaciteit van de H310 reikt tot 1,7 t bij een hoogte van 3,8 m.*

De H340 en de H360 zijn de juiste keuze als u de lader op jaarbasis frequent gebruikt. De hefcapaciteit reikt tot 1,8 t bij een hoogte van 4,4 m.* De H380 is ontwikkeld voor vele jaren zwaar werk met een hefcapaciteit die reikt tot 2,0 t bij een hoogte van 4,5 m

* volledige hoogte op scharnierpunt