John Deere M900 / M900i-Serie veldspuiten

Gewoon perfect

Goede prestaties, bedrijfszekerheid en de laagst mogelijke bedrijfskosten – dat zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe machine. En dat is precies wat u krijgt met de M900/M900i-serie veldspuit. De prestaties zijn beter dankzij de hoge spuitnauwkeurigheid en het algehele gebruiksgemak. En omdat deze machine componenten gemeen heeft met de beproefde R900i, bent u verzekerd van bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid. De ingebouwde efficiëntie beperkt ook de lopende kosten tot een minimum, en u kunt de specificaties van uw M900/M900i zo kiezen dat ze simpelweg ideaal zijn voor uw bedrijf:

 • Geavanceerde i-oplossingen bieden precisie en besparen bedrijfskosten
 • 12 V-aansluiting of ISOBUS
 • Klaar voor GPS-Sectieafsluiting
 • BoomTrac automatisering (vlakstelling en hoogte van de spuitboom)
 • Handmatig of semi-automatisch vullen en spoelen
 • Ongeëvenaarde stabiliteit en -duurzaamheid, tot 13 secties
 • Werklampen voor een hogere productiviteit bij nachtelijk werk
 • Ledverlichting voor versies met ISOBUS-regeling
 • Pompcapaciteit van 2 x 280 l/min., 250 l/min bij de boom
 • 620 liter schoonwatertank
 • John Deere kwaliteit en service

 

 

     
Boomguard
Het Boomguard spuit veersysteem zorgt voor een comfortabele verplaatsing van de spuitboom op de weg en in het veld.

 • De unieke slingerconstructie zorgt ervoor dat de boom parallel blijft.
 • Anti-zwiepsysteem beperkt de beweging van de boom tot een minimum.
 • Eindslagdemping zorgt ervoor dat de boom soepel in- en uitklapt.
 • Stabiel, symmetrisch inklappen van de boom.
BoomTrac
verhoogt de spuit nauwkeurigheid en de verdeling – en vermindert drift – door de vlakstelling en de hoogte van de spuitboom automatisch te regelen terwijl u aan het werk bent. Deze functionaliteit komt vooral van pas op hellingen en ongelijkmatige velden, maar ook bij het keren op de kopakker.
Sectieafsluiting
Verlaagt de bedrijfskosten door overslagen en overlapping terug te dringen. Dit op GNSS gebaseerde systeem schakelt gedeelten van de boom automatisch in en uit als u een vooraf opgegeven gebied verlaat of binnengaat.

 


Superieure stabiliteit: een eenvoudige oplossing

Hoe lager het zwaartepunt, des te beter de balans. Dit maakt de M900/M900i beter voor stabiliteit, wendbaarheid, nauwkeurigheid en transport, of de tank nu vol of leeg is, op de weg of in het veld. Zelfs op hellingen!

De tank rust laag op het chassis, ingebed in het robuuste hoofdframe, waardoor de M900/M900i een zeer laag zwaartepunt heeft. De daaruit voortvloeiende stabiliteit en gelijkmatige gewichtsverdeling helpen de machine stabiel te houden tijdens het werk, onafhankelijk van de positie van de spuitboom. Het duurzame chassisontwerp vermindert materiaalmoeheid van het frame.

De optionele wielbesturing maakt hellingcorrectie mogelijk en dient als spoorvolgsysteem op kopakkers. Het vermindert gewasschade en bestuurt uw machine handmatig of automatisch.


Alle capaciteit die u nodig heeft

Met twee beschikbare tankmaten (nominale inhoud 5200 liter en 6200 liter) is het kinderlijk eenvoudig om de juiste M900/M900i voor uw bedrijf te vinden. Beide zijn gebouwd volgens dezelfde strenge normen.

Ze zijn vervaardigd van robuust, duurzaam polyethyleen en zijn gemaakt om jarenlang probleemloos dienst te doen. De gladde, afgeronde vorm maakt een perfecte roering mogelijk en kan eenvoudig schoon worden gehouden, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Door de diepe zinkput en steil hellende bodem is de resthoeveelheid minimaal en is het legen eenvoudig – zelfs op hellingen. Er zijn geen schotten of dode hoeken die de stroming, roering of vermenging van de oplossing zouden verstoren, terwijl digitale weergave – standaard met automatische vulling – en indicatie van droog vloeistofpeil standaard zijn.


Documentatie: voorbereiding is alles


Uw M900i is uitgerust met het optionele GreenStar 3 2630-touch-screen en vergroot uw productiviteit gedurende alle fasen van gewasbescherming – van documentatie en vullen tot transport, spuiten en spoelen.


Field Doc (optioneel)

Deze documentatiesoftware legt alle bewerkingen automatisch vast, waarna u de gegevens voor latere analyse naar uw pc kunt sturen. Let op: voor deze op GPS gebaseerde hulpprogramma’s is een GreenStar 2630-display en een StarFire-ontvanger nodig. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer!

 

Spuiten volgens taakkaart (optioneel)

Moet u met variabele dosering kunstmest, herbiciden, fungiciden of groeiregulatoren spuiten? Geen probleem: u maakt gewoon taakkaarten op uw kantoor-pc, importeert deze naar het GreenStar 2630-display in uw cabine en u kunt zo aan de slag.
Tank Fill Calculator (optioneel)

De volgende keer dat u een taak plant, kunt u pen en papier thuislaten. Tank Fill Calculator laat meteen zien hoeveel van elk gewasbeschermingsmiddel u voor de volledige taak nodig heeft, of voor een volledige tankvulling, of de gedeeltelijke vulling die u nodig heeft om af te ronden.


Vullen: bediening eenvoudig gemaakt

De bediening kon niet eenvoudiger of handiger zijn. Het ergonomische bedieningsstation is voorzien van grote kraanhendels die de kans op fouten verkleinen en tijdens het instellen van de machine kostbare tijd besparen. Optionele automatisering maakt vullen, spuiten en spoelen nog sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger.

 

PowrFill vulspoelbak
Snel, schoon vullen kan niet eenvoudiger. De PowrFill vulspoelbak verwerkt binnen zeer korte tijd grote invoervolumes. De krachtige injector zuigt de gewasbeschermingsmiddelen snel de tank in en beperkt daarbij het risico van schuimvorming tot een minimum. Compleet met opbergvak voor beschermende kleding en geïntegreerde handenwastank met kraan.


Houd het schoon
Na het vullen kunt u uw handen wassen met de aparte handenwastank die ruimte biedt voor 20 liter schoon water.

Houd het op orde
Het standaard opbergkastje is ideaal voor het vervoeren van voorwerpen die u misschien nodig zult hebben, zoals schone kleding.


Transport: gebouwd voor snelheid en stabiliteit

Houd het op orde
Dankzij het lage zwaartepunt en de gelijkmatige gewichtsverdeling zijn de prestaties op de weg van de M900/M900i-serie veldspuit ronduit voorbeeldig. Zelfs met een volle tank kan de machine veilig en eenvoudig worden getrokken met snelheden tot 40 km/u*.


ProRoad asvering
Schokken en trillingen belasten zowel de bestuurder als de machine. Deze tweepunts asophanging is uitgerust met sterke, onderhoudsvrije polyurethaan dempers die schokken absorberen, zowel op de weg als in het veld.

BoomGuard
Vooral spuitbomen zijn gevoelig voor belasting en slijtage tijdens snelle ritten op de weg. BoomGuard beperkt trillingen tot een minimum, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Accumulators onder druk in het parallellogram zorgen voor extra ondersteuning, terwijl speciale transportrollen de boom zachtjes laten wiegen. Hierdoor gaat de boom langer mee en is er minder kans op schade.


Laag zwaartepunt:
Het lage zwaartepunt en de gelijkmatige gewichtsverdeling waarborgen een veilig, gemakkelijk rijgedrag bij snelheden tot 40 km/u*.

* waar wettelijk toegestaan


Spuitbomen: hoge nauwkeurigheid, weinig verspilling

Nauwkeurig spuiten is afhankelijk van spuitboomstabiliteit, en John Deere spuitbomen zijn gerenommeerd om hun stabiliteit en duurzaamheid. Wij leveren een breed spectrum aan twee- en driedelige stalen spuitbomen, alle met de kwaliteitskenmerken die garant staan voor betrouwbare, nauwkeurige prestaties – jaar na jaar.

 


Nauwkeurigheid begint bij stabiliteit van de spuitboom
Een instabiele spuitboom leidt rechtstreeks tot verspilling van gewasbeschermingsmiddelen en lagere opbrengsten. Alle John Deere spuitbomen hebben de stabiliteit en kenmerken die nodig zijn voor nauwkeurig spuiten. En nauwkeurigheid vermindert verspilling, waardoor de productiviteit toeneemt:

 • Centraal pendulum houdt de spuitboom parallel aan de bodem.
 • De BoomGuard anti-zwiepophanging minimaliseert slijtage.
 • Eindslagdemping in in-/uitklapcilinders van de spuitboom.
 • Duurzame scharnieren met kogelgewrichten en smeerpunten voor een langere levensduur van de spuitboom.
 • Het betrouwbare drukcirculatiesysteem biedt een direct beschikbare druk en concentratie van gewasbeschermingsmiddelen zodra met spuiten wordt begonnen.
 • Losbreekkracht verticale en horizontale arm.
 • Roestvrijstalen spuitleidingen met snelkoppelingen.

Alle belangrijke functies die veel worden gebruikt tijdens het spuiten, worden bediend via de multifunctionele bedieningshendel: Hoofdafsluiter aan/uit, boomsectieafsluiting, instelling van de hoogte en vlakstelling van de boom, variabele geometrie, in- en uitklappen van de boom en activering van BoomTrac.


Spuiten: precisieafgifte

John Deere technologieën helpen uw bestuurders om meer hectares te kunnen behandelen met een enkele tank.


Pomp met meer vermogen

De 2 x 280 l/min. zuigermembraanpompen werken samen bij het vullen en geven wanneer nodig vloeistof af door de kans op verstoring van de stroom zo klein mogelijk te houden. Afhankelijk van de grootte en het aantal spuitdoppen kan een debiet van maximaal 250 l/min. bij de spuitboom in stand worden gehouden, voor een betere consistentie en capaciteit.


Drukcirculatie

Voordat het spuiten begint, wordt er al gewasbeschermingsmiddel naar de spuitdoppen gestuurd. De druk en dosering worden constant gehouden door de spuitleidingen van beide kanten van vloeistof te voorzien.


Spuitdopregeling vanuit de cabine
Bestuurders kunnen spuitdoppen vanuit het comfort van de cabine in- en uitschakelen. Deze functie zorgt ook voor een volledige circulatie door de spuitleidingen.


John Deere automatische sectieafsluiting

GreenStar SprayerPro neemt de bediening van de boomsecties volledig voor zijn rekening door deze automatisch in en uit te schakelen als u een vooraf gedefinieerd perceel of de kopakker oprijdt of verlaat. (Regeling op kopakkers wordt alleen ondersteund door het GreenStar 3 2630-display.)

Op een kaart gebaseerde variabele dosering

Verschillende oppervlakken vragen om verschillende doseringen. Met deze technologie kunt u de dosering van tevoren instellen door gebruik te maken van doseringskaarten die u op uw kantoor-pc samenstelt. Eenmaal in het veld voert uw veldspuit zonder uw tussenkomst alle aanpassingen uit, zodat u zich kunt concentreren op de kwaliteit en een zo hoog mogelijke productie.


Spoelen en verdunnen: schone oplossingen

U kunt snel en effectief spoelen en verdunnen en daarvoor hoeft u niet eens uw cabine te verlaten. U hoeft alleen het programma te selecteren dat u op het GreenStar display wilt gebruiken en de machine doet al het werk. De voorinstellingen zijn zodanig gekozen dat aan alle wettelijke eisen van de EU wordt voldaan en zelfs minder ervaren gebruikers elke keer een goed resultaat behalen.


AutoDilute

Dit optionele systeem berekent hoeveel schoon water en hoeveel cycli u nodig heeft om een bepaalde verdunningsfactor te bereiken. Het houdt rekening met al het dode volume en de achterblijvende inhoud.


Displays

Werktuigdisplay 1100

Dit kleurenscherm van 4,3″ levert eenvoudige handmatige spuitregeling via de standaard 12 V-verbinding.

 • Druktoetsen voor snelle selectie
 • Scrollwiel (zorgt voor eenvoudige navigatie)
 • IP 65-waterbescherming

 

Het GreenStar 2 1800-display

Wilt u uitstekende flexibiliteit, een uitgebreide stuursysteem, realistische veldoverzichten en ISOBUS-werktuigbesturing? Bekijk ons GreenStar 2 1800-display nog eens wat beter!

 • 7 inch-kleurenscherm met druktoetsen
 • Eenvoudig te bedienen scrollwiel
 • ISOBUS-compatibel (virtuele terminal)
 • John Deere basisdocumentatie
 • Compatibel met GreenStar Lightbar.
 • ATU 200, AutoTrac Controller en geïntegreerde
 • AutoTrac
 • klaar voor GreenStar SprayerPro
 • Compatibel met zowel M900 (non-ISOBUS) als
 • M900i (ISOBUS)
 • Compatibel met StarFire 300- en StarFire 3000-
 • ontvangers


Het GreenStar 3 2630-touchscreendisplay

Naarmate uw bedrijf groeit, worden uw uitdagingen ook groter. Daarom is het zinvol om te investeren in een display waarin de toekomst al is ingebouwd: de nieuwe GreenStar3 2630. Dit kleurentouchscreen biedt volledige monitoring en controle over alle intelligente i-oplossingen die zijn ingebouwd in uw trekker, zelfrijdende veldhakselaar, maaidorser of veldspuit van John Deere.

 • Stuursysteem en geavanceerd stuursysteem
 • Documentatie en aanbrengen met variabele snelheid
 • Geavanceerde ISOBUS-mogelijkheden
 • (bijv. John Deere sectieafsluiting)
 • Automatische werktuigdetectie
 • Helder touchscreen van 26 cm, klaar voor video
 • Prestatiemeting
 • USB-poort voor gegevensoverdracht
 • Stand-bystand voor transport over de weg of nachtelijk gebruik

Download M900 / M900i specificaties hier