John Deere R900i-Serie veldspuitOp alle punten beter

De R900i getrokken veldspuit is ontworpen voor een hogere productiviteit en minder kosten, in een machine die op alle punten beter functioneert.

Elk aspect van het spuitproces is geoptimaliseerd met de beste technologieën en oplossingen voor iedere stap in de spuitcyclus.

het resultaat is nog betere capaciteit en comfort, nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

     
Frame en tank SolutionCommand Spuitboomautomatisering
Laag zwaartepunt en ProRoad asvering Vloeistof binnen handbereik – veldspuitcontrole via een display Geautomatiseerd spuiten – bijv. met SprayerPro en BoomTrac

 

De nieuwe R900i getrokken veldspuit is afgeladen met geweldige eigenschappen die uw prestaties en productiviteit verhogen.


Frame & tank

 

Laag zwaartepunt

De R900i een laag zwaartepunt heeft. En doordat de tank perfect in het frame past krijgt u te allen tijde een buitengewone stabiliteit. Vol of leeg. Op de weg of op het land. Zelfs op hellingen! De gelijkmatige gewichtsverdeling helpt u ook om uw machine stabiel te houden terwijl u werkt, ongeacht de boompositie. Dat betekent een betere wendbaarheid, soepeler transport en sneller en accurater spuiten.

 

Sturen op verschillende manieren

De wielbesturing kan handmatig of automatisch plaats vinden – of zelfs geregeld worden via GPS in combinatie met Sprayer Pro. Kies ‘manual’ wanneer u een perceel op rijdt of achteruit een hoek inrijdt, of ‘auto’ voor het consistent volgen van een spoor. ‘Crab’ zorgt voor hellingcorrectie, terwijl ‘HMS’ de besturing activeert wanneer u niet spuit op de kopakker. Voor soepel sturen monteren wij standaard een proportionele hydraulische regeling.

 

Optimised Tank Capacity

De tank is gemaakt van robuust, duurzaam polyethyleen voor vele jaren van zorgenvrije dienst. Dankzij de diepe zinkput en steil hellende bodem is de resthoeveelheid minimaal – zelfs op hellingen. En zonder dode hoeken en schotten die de stroming verstoren, kunnen roeren en doorspoelen soepel en grondig plaats vinden.


Vullen

Snel, geautomatiseerd vullen

De R900i heeft een zelfaanzuigende zuigermembraanpomp, die speciaal voor dit werk zijn ontworpen. U kunt ook met SolutionCommand vullen, roeren, spuiten en multicyclisch doorspoelen, voor restverwerkingsmanagement via een knopdruk – alles vanuit het comfort van de cabine. U kunt zelfs de roerintensiteit instellen via uw GreenStar display. Alleen maar de gewenste roerintensiteit voor de actuele tankvulling en de chemicaliën die u gebruikt instellen – en SolutionCommand doet de rest.
PowrFill chemicaliënvul-/spoelinrichting

met deze speciaal ontwikkelde chemicaliënvul-/spoelinrichting vult u grote hoeveelheden snel, accuraat en veilig. Een krachtige vulinjecteur zuigt de gewasbeschermingsmiddelen snel naar binnen, waardoor de kans op schuimen wordt verminderd.

Zelfaanzuigende zuigermembraanpomp

De R900i heeft een zelfaanzuigende zuigermembraanpomp, die speciaal voor dit werk zijn ontworpen. Werkt met twee duurzame 6-cilinder spuitpompen. De optionele, geïntegreerde centrifugaalvulpomp levert nog meer vulcapaciteit op alle modellen.

 • Optioneel High Flow spuitprestaties
 • Geautomatiseerde regeling roerintensiteit
 • Optionele centrifugaalpomp verhoogt vulcapaciteit tot 700 l/min.

 

Transport

 

Snel transport

Met zijn lage zwaartepunt en gelijkmatige gewichtsverdeling is de R900i gebouwd voor snelheid en stabiliteit. Zelfs met een volle tank kunt u hem veilig en gemakkelijk trekken met rijsnelheden tot 40 km/u (waar dit wettelijk is toegestaan). Aangezien de rijtijd op de weg in feite onproductieve tijd is, bespaart u dat geld elke keer als u wegrijdt om te gaan spuiten.
ProRoad asvering

Schokken en trillingen belasten niet alleen de bestuurders, ze belasten ook de hele machine. Daarom wordt de R900i standaard geleverd met ProRoad asvering. Deze tweepuntsasvering heeft speciale polyurethaan dempers, om schokken op het land en op de weg te absorberen. Voor meer comfort, een hogere spuitnauwkeurigheid en een langere levensduur van de spuit.

 

Sterke frame

Het volledige frame is speciaal voor dit werk ontworpen. Het hart van het hoofdframe is de dwarsconstructie in de middensectie. Hierdoor kan het frame de (draai-) krachten waaraan het wordt blootgesteld beter opvangen.

 

Keuze van koppeling

Kies voor een trekhaak- of een K80 kogelkoppeling. In beide gevallen bent u zeker van een veilige koppeling aan uw trekker. De R900i voorzien van een slank disselontwerp voor scherpe bochten en soepel volgen, met hoge of lage aankoppeling.

 

BoomGuard veersysteem

Geen trillingen zijn goede trillingen. Speciaal de spuitbomen zijn kwetsbaar voor belasting en slijtage tijdens snelle ritten op de weg. BoomGuard houdt het trillingsniveau minimaal, al wordt er nog zo ruw gereden.

Onder druk staande drukaccumulatoren in het boomhefsysteem zorgen voor extra ondersteuning, terwijl de boom zacht maar stevig wordt afgesteund in speciale transportrollen. Voor een langere levensduur van de boom en minder kans op schade.

 


Bomen

Nauwkeurigheid begint bij de spuitboom

De stabiliteit van de spuitboom is essentieel voor nauwkeurig en winstgevend spuiten. Als uw boom schommelt of zwiept verspilt u op dat moment gewasbeschermingsmiddelen – en later krijgt u lagere opbrengsten. We bieden een groot scala aan tweevoudig en drievoudig inklapbare stalen spuitbomen voor al uw eisen en voor een hoge nauwkeurigheid prestatie – jaar na jaar.

 

John Deere levert betere boomstabiliteit, duurzaamheid en prestaties dankzij:

 • Centrale pendelconstructie voor boomvlakstelling
 • BoomGuard antizwiep-veersysteem
 • Duurzame, zelfinstellende kogellagers in de scharnieren, met smeerpunten voor een langere levensduur van de boom
 • Een simpel, betrouwbaar ringleiding-circulatiesysteem, voor onmiddellijk starten en stoppen van de bespuiting
 • Obstakelbeveiliging voor de boom (verticaal en horizontaal)
 • Roestvrijstalen spuitleidingen met snelkoppelingen

 

LED-verlichting

Vergroot uw zicht op het spuitproces met de nieuwe LED-verlichting in combinatie met John Deere Section Control, AutoTrac en BoomTrac automation.

Spuitboombediening

Het inklappen van de bomen wordt uitgevoerd met de standaard multifunctionele hendel in de cabine. Dit is een soepel proces dankzij de elektrohydraulische bediening en de aanslagdemping in de inklapcilinders tussen de boomsegmenten.


Spuiten

 

Accuraat & efficiënt spuiten

De R900i Premium is gebouwd voor maximale productiviteit bij elke stap van het spuitproces. Van planning en documentatie, via vullen en transport, tot spuiten, doorspoelen en verdunnen, wordt het spuiten gemakkelijker, nauwkeuriger en winstgevender gemaakt, terwijl u voldoet aan alle milieueisen in heel Europa. Voor een effectieve gewasbescherming zijn timing en technologie bijna net zo belangrijk als de keuze van de juiste gewasbeschermingsmiddelen.
Zuigermembraanpomp

De R900i heeft een zelfaanzuigende zuigermembraanpomp, die speciaal voor dit werk is ontworpen. Die behoudt het spuiten constant zelfs als het druk wordt verhoogd. De zelfaanzuigende membraanpomp houdt de afgifte constant, meer consistentie, hogere druk en meer capaciteit.

Pompcapaciteit: 560 l

Ringleiding circulatie

Met dit simpele, robuuste systeem kunt u, voordat u begint met spuiten, het systeem met chemicaliën vullen tot aan de sectiekranen in de spuitboom. U kunt snel beginnen met de volledige concentratie en later makkelijker spoelen.

 

SprayerPro – automatische bediening van de boomsecties

GreenStar SprayerPro neemt de volledige bediening van de boomsecties over, waarbij deze automatisch aan- en uitgeschakeld worden wanneer u bepaalde, ingeprogrammeerde perceelsdelen oprijdt of verlaat; hetzelfde geldt voor de kopakkers. (De kopakkerregeling wordt alleen ondersteund door het GreenStar 2630 display). Zelfs met minder ervaren bestuurders en op gerende percelen vermindert dit het aantal onbespoten plekken of overlaps – en dus uw kosten voor gewasbeschermingsmiddelen.

BoomTrac

BoomTrac verbetert de spuitnauwkeurigheid en verdeling van de vloeistof – en het beperkt drift – door automatische regeling van schuinstelling en hoogte van de boom terwijl u werkt. Dit is vooral nuttig op hellingen en ongelijke percelen, evenals tijdens het draaien op de kopakkers.

Op kaart gebaseerde variabele dosering

Verschillende plaatsen op een perceel hebben verschillende doseringen van de gewasbeschermingsmiddelen nodig. Daarom hebt u geïndividualiseerde gewasverzorging nodig. Met deze technologie stelt u uw dosering vooraf in, waarbij u gebruik maakt van doeldoseringskaarten, die u thuis aanmaakt met uw PC. Op het land zorgt de spuitmachine dan zelf op elk moment voor de juiste instellingen, zodat de bestuurder zich kan bezig houden met kwaliteit en productiviteit. De benodigde software voor variabele doseringen op het land is bij de aflevering al geïnstalleerd in uw GreenStar 2630 display.

 

De juiste druppelgrootte

Naast een breed programma spuitdoppen bieden wij een dubbelspuitdop-systeem, dat u bedient via het GreenStar display in uw cabine. Hiermee kunt u drift minimaliseren, door het veranderen van spuitdop en druppelgrootte tijdens het spuiten.

 


Doorspoelen en verdunnen

 

Schone machine

Met een R900i veldspuit kunt u snel en effectief doorspoelen en verdunnen. Dankzij SolutionCommand selecteert u eenvoudig het programma dat u op het GreenStar display wilt, waarna u achterover leunt, terwijl de machine al het werk doet. Het AutoDilute systeem zorgt voor de restverwerking, waarvoor u alleen maar op een knop hoeft te drukken – of dit comfortabel bedient vanuit uw cabine.
Tank ontwerp

Alles aan de R900i serie is ontworpen om uw spoel- en verdunningsprocedures te stroomlijnen. De ronde vormen van de tank hebben geen hoeken of platen, die de stroming beïnvloeden. Met zijn hoge werkdruk kan de aparte automatische verdunningspomp de spoeldoppen rechtstreeks uit de schoonwatertank van water voorzien. En dankzij de ringleiding of het drukcirculatiesysteem kunt u de leidingen tot de sectiekranen of de spuitdoppen reinigen zonder dat een druppel de spuitdoppen verlaat.

 

Auto Dilute

AutoDilute berekent hoeveel schoon water en hoeveel cycli u nodig hebt om een bepaalde verdunningsfactor te bereiken. AutoDilute houdt rekening met de resthoeveelheid en de overgebleven inhoud en voldoet aan de actuele wettelijke en milieuregelgeving in Europa.

 • Comfortabele, eenvoudige bediening vanuit de cabine van het hele verdunningsproces
 • 4 instellingen: automatisch verdunnen, constant verdunnen, systeem doorspoelen of boom doorspoelen
 • Sneller doorspoelen voor hogere productiviteit
 • Minder menselijke faalen
 • Minder gewasschade en milieuverontreiniging

 


Displays en ontvanger

 

Houdt uw winst op het spoor

Voor ultieme productiviteit en nauwkeurigheid kunt u de nieuwe StarFire 3000 ontvanger gebruiken en het geavanceerde GreenStar ISOBUS display om uw R00i spuit te bedienen. Raadpleeg uw dealer vandaag nog voor meer informatie!
De nieuwe StarFire 3000 ontvanger

Deze intelligente nieuwe StarFire 3000 ontvanger werkt naadloos met alle nauwkeurigheidsniveaus (EGNOS, SF1, SF2 en RTK). Naast de GPS signalen kan het systeem ook werken met de Russische GLONASS satellieten. De StarFire 3000 houdt u precies op het spoor, zelfs in schaduwomstandigheden: hij vindt satellieten die maar 5 graden boven de horizon staan. Daarnaast bevat het verbeterde satellietopsporing, een verbeterde terreincompensatiemodule en over-the-air (OTA) signaalactivering voor onmiddellijke productiviteit.

 


Ervaar de toekomst – Het nieuwe GreenStar 2630 display

Deze full-color display geeft u volledige toezicht en controle over alle i-oplossingen die u in uw John Deere trekker, maaidorser of veldspuit gebruikt.

 • Guidance en Guidance Pro modules
 • Documentatie, prestatiemeting
 • Doeldoseringskaarten
 • Geavanceerde ISOBUS mogelijkheden (b.v. automatische sectiebediening)
 • Helder, 26 cm TouchScreen, video-voorbereid
 • USB poort voor gegevensoverdracht
 • Standby modus voor transport over de weg, of voor gebruik ’s nachts
 • GreenStar Sprayer Pro-voorbereid

 

Gemakkelijk af te lezen & het GreenStar 1800 display

Deze 17 cm full-color display biedt een realistische uitzicht op het veld plus ISOBUS bediende implementen door middel van één druk op de knop:

 • 7-inch full-colour toetsendisplay
 • ISOBUS virtueel terminal
 • Geschikt voor GreenStar lichtbalk, ATU 200 en AutoTrac systeem
 • Sprayer Pro-voorbereid

 


Documentatie

 

Naadloze documentatie

Goede documentatie levert een solide fundament voor uw hele bedrijf. Met de juiste gegevens kunt u dit seizoen productiever werken – daarna maakt u doeldoseringskaarten, die de opbrengsten tijdens de volgende keer nog hoger laten worden.
i-Oplossingen productiviteit

De R900i verhoogt de productiviteit, al voor hij het erf verlaat. Hoe? Door u te helpen met het stroomlijnen van uw werkplanning en gegevensopslag. Dankzij het volledige programma i-oplossingen wordt alle informatie, die u nodig hebt voor de gewasbeschermings processen en de traceerbaarheid, automatisch verzameld terwijl u werkt. Als u eenmaal ervaren hebt hoeveel tijd en moeite u kunt besparen op papierwerk en planning, zult u zich afvragen hoe u dat ooit voor elkaar zou hebben gekregen zonder de productiviteit van de i-oplossingen.

 

Realtime opname met FieldDoc

Deze documentatiesoftware legt alle werkzaamheden tijdens het werk automatisch vast – waarna u die in uw PC kunt invoeren voor latere analyse. (GreenStar 2630 display is vereist)

 

Doeldoseringskaart

Moet u variërende doseringen van vloeibare kunstmest, herbiciden, fungiciden of groeiregulatoren spuiten? Geen probleem! U maakt de doeldoseringskaarten klaar op uw PC, voert die in in het GreenStar 2630 display in uw cabine… en u bent klaar om aan het werk te gaan.

 

Tankvulcalculator

Wanneer u de volgende keer een bespuiting plant, vergeet dan gerust pen en papier. De tankvulcalculator vertelt u direct hoeveel van elk gewasbeschermingsmiddel u nodig hebt voor de hele bespuiting, evenals voor elke tankvulling, of de gedeeltelijke tankvulling waarmee u afsluit. Alles wat u moet doen is het invoeren van een aantal gegevens, zoals de perceelsgrootte, spuitdosering en de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen, waarna u het mengsel instelt. De tankvulcalculator doet de rest in enkele seconden – automatisch, en foutloos.