Facebook Twitter E-mail Youtube

Voorlader: H-Serie

 


Voor elkaar bestemd

Onze nieuwe voorlader passen perfect bij uw John Deere-trekker – ook als dat een ouder model is. Zij passen perfect. Ze zijn eenvoudig te monteren en te onderhouden. En ze leveren excellent zicht en uitstekende prestaties, jaar na jaar, met weinig of geen onderhoud.

 

Geavanceerde automatisering

Dankzij geavanceerde automatiseringstechnologie zoals ESL (Electronic Self Levelling, elektronische zelfvlakstelling) en Terugkeren naar positie (Return to Position, RTP), kunnen ook minder ervaren bestuurders routinetaken productief uitvoeren.

 

Nieuw algemeen ontwerp

Met welk model John Deere u ook werkt, de montageframes van nodulair gietijzer passen perfect – voor meer flexibiliteit, verbeterde speling met het spatbord, volledige wendbaarheid en makkelijke toegang tot de motor. Ze bieden ook jarenlange duurzaamheid.

 

Versterkte duurzaamheid

Om te verzekeren dat onze nieuwe voorlader aan onze normen – en aan uw verwachtingen – voldoen, gebruiken we uitsluitend het beste materiaal en het grootste vakmanschap. Elke component is uitputtend getest onder omstandigheden die nog zwaarder zijn dan die op uw bedrijf.

     
Elektronische zelfvlakstelling

Maak de stap naar het volgende niveau! Elektronische zelfvlakstelling is de volgende stap in geautomatiseerde precisieproductiviteit.

Terugkeren naar positie

U hoeft alleen een van de volgende vier arrêteringen op de elektronische joystick in uw cabine te selecteren – RTP doet de rest.

Eenvoudige montage

Met de multikoppeling van het werktuig kunt u de hydraulische leidingen voor de derde functie makkelijk aan- en afkoppelen, ook als de druk in de slang hoog is.

“Tractor-ready” optie bespaart tijd en verzekert kwalitateitsintegratie met voorlader.


Voorlader voorbereiding

 

Voorlader voorbereiding, leverbaar direct vanaf de fabriek

 

De voorlader-voorbereidingsoptie is een af-fabriek bestelbare optie. Deze optie biedt dealers de mogelijkeheid om de trekker af-fabriek met de laderonderdelen al gemonteerd op de trekker te ontvangen. De trekkers worden dan geleverd met de montageframes, het onafhankelijke in het midden geplaatste ventiel en hydraulische aansluitingen, de joystick (mechanisch of electronisch), en de multikoppeling gemonteerd en getest.

 


Naast de benodigde onderdelen worden ook een gereedschapskisten een motorkapbeschermer geleverd. Dit betekent dat de voorlader binnen 15 minuten direct op de trekker kan worden bevestigd.


Frameontwerp

 

Hoge kwaliteitsnorm voor fabricage: ontwerp montageframes

Het montageframe is ontworpen met een speciale vorm om de afstand tot spatborden en wielen optimaal te houden, waardoor de motor van de trekker gemakkelijk toegankelijk blijft voor servicewerkzaamheden. De duurzaamheid is getest om te waarborgen dat de lader zware toepassingen kan doorstaan.

Extra gaten op het montagframe maken montage van de gereedschapskist en vaste spatbordsteunen mogelijk. Deze worden aanbevolen voor H360 voorladers op 6210R, 6190R en 6170R trekkers.

 

Ventielintegratie

De ventielintegratie rechts onder de cabine biedt bescherming en een korte verbinding van het ventiel naar de joystick en ook van het ventiel naar de multikoppeling. Deze korte afstand biedt de bestuurder maximle nauwkeurigheid bij minimale inspanning bij de bediening van de mechanische joystick.

 

Montage van de joystick

De mechanische of electronische joystick kan worden gemonteerd in de fabriek; deze integratie is ideaal voor gemakkelijke toegang, eenvoudig gebruik en een ergonomische plaats. De bestuurder heeft perfecte controle over de lader en kan deze zo efficiënt mogelijk bedienen.


Motorkapbescherming voor trekkers

Trekkers Zonder fronthef Met fronthef
6R  
6X00 tot 6X30  

Configuraties motorkapbescherming voor trekker

De motorkapbescherming voor de 6R-trekker is speciaal gebouwd om de motorkap en de koplampen te beschermen, en hoeft niet te worden opgeklapt om de motorkap te kunnen openen.

Een lader, gebouwd voor prestaties en duurzaamheid


Een uitstekende boom, ontworpen met zorgvuldig geselecteerde en geteste componenten.
De H Serie voorladers zijn de beste partner voor John Deere trekkers. De boom is speciaal ontworpen om het zicht te optimaliseren met zijn brede afmetingen en geïntegreerde hydraulische slangen. De duurzaamheid van de lader, die gebruik maakt van beproefde componenten, waarborgt dat de trekker zo efficiënt mogelijk werkt in combinatie met de voorlader.

 

Zicht en duurzaamheid zijn belangrijk voor de bestuurder, maar bediening is dat net zo goed. Om de bediening eenvoudig te houden, zijn de laders uit de H-serie uitgerust met een exclusieve indicator voor het bakniveau.

 


Beter zicht

Ontworpen met een laaggeplaatste torsiebuis, biedt de H Serie lader de bestuurder goed zicht op het werktuig, ongeacht op welke hefhoogte de lader wordt geplaatst. De lage stand van de torsiebuis biedt ook perfect de ruimte aan de koplampen van de trekker, waardoor de verlichting perfect is voor nachtelijk gebruik.


Geïntegreerde hydrauliek

De integratie van de hydraulische componenten biedt ook goed zicht voor de bestuurder omdat alles nu in de boom zit.

Met verborgen olieleidingen is het zicht verbeterd en de bescherming van de componenten—zoals slangen, vering, het omleidingsventiel en de drukontlastklep is perfect. Alle componenten in de torsiebuis zijn gemakkelijk toegankelijk dankzij snelkoppelingen voor alle hydraulische verbindingen. De mogelijkheid om het complete hydraulische systeem te verwijderen maakt snel onderhoud aan de hydraulische componenten mogelijk.


Hydraulische componenten in de torsiebuis

De H Serie voorlader is een premium product met verborgen hydraulische leidingen. De snelkoppelingen (1) maken snelle toegang tot de componenten in de torsiebuis mogelijk. Direct na de snelkoppelingen zit het omleidingsventiel (2) aangesloten op de drukontlastklep (3). Toegang tot beide ventielen blijft gemakkelijk. Tot slot is ook de vering (4) geïntegreerd in de torsiebuis, aan de tegenovergestelde kant van het omleidingsventiel. Om de vering in- en uit te schakelen is er een elektrisch ventiel aangesloten op de gas-accumulator.


Specifiek onderdeel voor uitstekende duurzaamheid

Alle scharnierpunten werden breder uitgevoerd en van gietstaal vervaardigd om een hogere duurzaamheid te verkrijgen. Deze verbeteringen verminderen de slijtagegevoeligheid voor de pennen en zijn bestand tegen de zwaarste toepassingen. Tot slot hebben de H Serie laders specifieke scharnierpennen met een smeernippel op alle scharnierpunten. Ze zijn ontworpen voor een lange levensduur en vereisen geen verwisselbare bussen.


Vering in de torsiebuis

Om de vering in- en uit te schakelen is er een elektrisch ventiel aangesloten op de gas-accumulator.

In combinatie met de mechanische joystick (1) is de knop voor de vering suspension geïntegreerd op de joystick. In combinatie met de electronische joystick (2) is de knop voor de vering een aparte schakelaar in de cabine van de trekker. De vering is verbonden met de hefcilinder om comfortabele rijeigenschappen en bescherming van de vracht te bieden.


Synchrooncilinders

Snelle bakbewegingen zijn belangrijk om de lading zo snel mogelijk uit de bak te kiepen, om zo productief en snel mogelijk te laden. Het ontwerp van de bakcilinders kan een zeer grote invloed op deze snelheid hebben, vooral bij de MSL-laders.

Daarom zijn alle MSL H Serie laders uitgevoerd met synchrooncilinders. Een synchrooncilinder vereist een veel kleinere oliestroom voor het duwende einde van de cilinder, waardoor de cilinder veel sneller kan kiepen dan een normale cilinder.


Veiligheidsinrichting

Een hydraulische afsluitkraan is aanwezig in de basisuitvoering van de H Serie Ag laders om ervoor te zorgen dat de lader niet plotseling zakt. Zo kan de boom bijvoorbeeld worden vergrendeld als iemand voor onderhoudswerkzaamheden onder de boom moet zijn.


Gemakkelijk onderhoud

De vetnippels worden beschermd door het specifieke ontwerp van de gietstalen onderdelen. Hierdoor zijn ze snel en gemakkelijk toegankelijk zonder dat er ook maar iets moet worden verwijderd. De scharnierpennen zijn ontworpen om niet mee te draaien en om het vet op de contactvlakken te houden.


Gemakkelijk monteren en demonteren van de lader

De eerste stap is om de lader te laten zakken met de bak in de kiepstand om het gewicht van de lader van de trekker te verwijderen.

De tweede stap is het neerlaten van de parkeerstandaard en het verwijderen van de mastpennen. Draai de mast voorover door de hefcilinder uit te schuiven totdat de mast voorbij de penlocatie op het montageframe is gedraaid. Kantel nu met behulp van het bakcircuit de bak terug totdat de mast is verwijderd uit het steunpunt en vrij is van de banden. Deze handeling kan worden uitgevoerd met de transmissie van de trekker in de neutrale stand.

Met de trekker in de parkeerstand kan de derde stap worden uitgevoerd door de motor af te zetten en de hydraulische druk af te bouwen volgens de instructies voor de trekker en dan de centrale hydraulische koppeling los te maken.


Folder H-serie