John Deere 7080-serie Hakselaar

We hebben het nog makkelijker gemaakt om een nieuwe zelfrijdende veldhakselaar van John Deere te kiezen. Voor 2013 hebben we onze nieuwe KernelStar toegevoegd om uw bedrijf een voorsprong te geven.

KernelStar – exclusief van John Deere, is een revolutionaire nieuwe korrelkneuzer. Zijn gepatenteerde convexe en concave schijven kneuzen de korrels niet alleen, maar scheuren ze volledig open. Nu kunt u hieraan onze dubbel bekroonde HarvestLab-monitor toevoegen. Met continue voederwaardemeting geeft deze uw klanten ongeëvenaarde controle over hun voerproductie.
Samen stellen KernelStar en HarvestLab een nieuwe norm voor voerkwaliteit. Bovendien verbeteren ze het bedrijfsmanagement voor melkveehouders en biogasproducenten overal ter wereld.

Dus laat deze kans niet aan u voorbij gaan. De upgrade naar KernelStar is opgenomen in ons exclusieve aanbod als u vóór 31 december beslist.

Aarzel niet. Neem NU de juiste beslissing.


Voorzetstukken


 

 

 

 

Gebouwd voor een breed scala van gewassen.

Onze sterke, duurzame voorzetstukken en pickups geven u de flexibiliteit die u nodig hebt. Met hun lage maaihoogtes en geschiktheid voor hoge rijsnelheden presteren ze goed in gelegerde gewassen – en het ontwerp voor een lage onderhoudsbehoefte verzekert u van een jarenlang betrouwbaar gebruik.

 

Alles is ontworpen om maximaal gebruik te maken van het motorvermogen van de hakselaar; zelfs de gewasinvoer ligt in de lengterichting van de hoofd hakseleenheid.

Zo profiteert u, naast een optimale hakselkwaliteit, ook van een maximale productiviteit.


Maïs voorzetstukken

 

Welk voorzetstuk is het juiste voor mijn gewassen?

 

De rotatievoorzetstukken uit de 300-serie leveren dankzij de kleine trommels uitzonderlijke prestaties in een kort en compact ontwerp. Het gewas wordt snel vastgezet op het voorzetstuk. De nieuwe 300plus zet bovendien een nieuwe standaard voor oogstproductiviteit. Deze maïsvoorzetstukken weten zelfs met gevallen gewassen enorm goed raad en leveren een ongeëvenaarde doorvoer op machines met een hoog vermogen.

 

 

De rotatievoorzetstukken uit de 400-serie zijn de ideale oplossing voor hoge en sterke maïs (>4 m).

 

 


Gras voorzetstukken

 

600C Serie

3, 4 en 4,5 m. De nieuwe 600C heeft een verbeterde aandrijflijn en een groot aantal nieuwe kenmerken en opties, voor perfecte aanpassing van de pickup aan de specifieke eisen en omstandigheden van de klanten. De kleine diameter van de pickuptrommel geeft de pickups een laag profiel, zodat het gewas een kortere weg aflegt voor het de invoerrollen bereikt. Om de prestaties op ongelijke grond te verbeteren kunt u eenvoudig de standaard opklapbare steunwielen uitzetten. Deze hebben tien verschillende instellingen en kunnen eenvoudig zonder gereedschap worden versteld. In transportpositie vergrendelen ze automatisch.

 


Gehele plant voorzetstukken

Gehele plant silage

6,2 m of 4,6 m. Het Zürn Profi Cut voorzetstuk werkt makkelijk en effectief in alle soorten gewassen en gewascombinaties. De schijvenmaaibalk maait vlak boven de grond en kan tot 4 cm hoogte werken in gelegerde gewassen. De maaibalk levert het gewas rechtstreeks aan de brede, dwars geplaatste invoervijzel. Het voorzetstuk is eenvoudig te monteren vanaf zijn transportwagen en er hoeft maar één aandrijfas te worden aangesloten wanneer u hem aan de hakselaar koppelt.

 

 

Houtvoorzetstukken

 

Hout

3 m. Haal alles uit het winterseizoen met dit sterke Short Rotation bosbouwvoorzetstuk!

 


Gewasstroom

De gewasstroom is van wezenlijk belang voor het bepalen van de efficiëntie en de kwaliteit van de silage van de hakselaar. De 7080-serie heeft een soepele, ononderbroken baan die het gewas als een gelijkmatige mat de messenkooi in voert en deze vervolgens geleidelijk vernauwt en een kolom in stuwt die met hoge snelheid door de goot beweegt, de uitworp in. Zo wordt de aanhanger snel en nauwkeurig gevuld. In tegenstelling tot veldhakselaars met grotere messenkooimessen in een ‘V’-vorm, die het gehakselde gewas in het midden van het kanaal persen, is de DuraDrum messenkooi met meerdere messen op de 7080-serie ontworpen om het gehakselde gewas gelijkmatig over de gehele breedte van het gewaskanaal te verdelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat bij maïs de gehele breedte van de korrelkneuzer wordt gebruikt, maar vernauwt het gewas ook geleidelijk tot een kolom terwijl het door de goot stroomt. Dit is een van de vele redenen waarom veldhakselaars van John Deere zo brandstofzuinig zijn. Het evenwicht tussen motorvermogen en gewasdoorvoer is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de algehele efficiëntie van de hakselaar. Daarom is de 7080-serie verkrijgbaar met een breder gewaskanaal op de krachtigere modellen, zodat u meer keus heeft om de juiste machine te kiezen bij uw specifieke capaciteitsbehoefte.


Haksellengte controle

Scherpe messen betekenen een gunstiger brandstofverbruik, betere gewaskwaliteit en hogere tonnages. Om de messen in een 7080 hakselaar te slijpen hoeft u alleen maar op een knop in uw cabine te drukken.

De messenkooi draait terug tijdens het slijpen, zodat de hiel van het mes het slijpblok eerst raakt.

Verstellen van de haksellengte terwijl u werkt kan niet eenvoudiger, dankzij de transmissie voor traploze instelling van de haksellengte (IVLOC). U hoeft alleen maar aan een knop te draaien om de haksellengte in te stellen van 4 – 19 mm (messenkooi met 56 messen), 5 – 22 mm (messenkooi met 48 messen), of 6 – 26 mm (messenkooi met 40 messen).


i-oplossingen

Efficiënt oogsten draait om consistentie. En met i-oplossingen kunt u er zeker van zijn dat elke bestuurder van de machine keer op keer uitstekende resultaten behaalt.
De 7080i wordt standaard geleverd met drie geavanceerde systemen: HarvestLab, AutoLOC en HarvestDoc.

Hun functies zijn als volgt:

HarvestLab – Het draait allemaal om de inhoud
Ook u kunt het mysterie van silage van hoge kwaliteit ontrafelen. Dankzij ons nieuwe meetsysteem heeft u nu de beschikking over een nauwkeurig overzicht ter plaatse van de voederwaardecomponenten zoals eiwitten, zetmeel, droge stof, NDF en ADF, terwijl u oogst*. Het apparaat kan 17 metingen per seconde uitvoeren, zodat u niets aan het toeval hoeft over te laten.

*Meting van voederwaardecomponenten is op dit moment alleen beschikbaar voor maïs.

 

AutoLOC
Combineert de IVLOC transmissie en de HarvestLab sensor, zodat de haksellengte automatisch wordt geoptimaliseerd op basis van de droge-stofmetingen uit HarvestLab.

 

HarvestDoc
Komt tot zijn recht wanneer de oogst binnen is. Bevat een permanente administratie van alle belangrijke invoergegevens voor opbrengstmeting – en verschillende factureringsopties voor loonwerkers.

AutoTrac stuursysteem (optioneel)
Zorgt automatisch voor een optimale maaibreedte tijdens elke werkgang, ongeacht het zicht – zowel overdag als ’s nachts.

JDLink*
Met het JDLink* systeem kunt u uw machinepark op afstand vanuit uw kantoor beheren. Het houdt de machineprestaties, het brandstofverbruik en de locatie draadloos bij. En het stuurt zelfs waarschuwingen via e-mail of sms om u te helpen met het plannen van uw onderhoud tijdens het oogstseizoen.

*op dit moment beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

 


Motor

Vijf stappen naar een hoge doorvoer en een hoge kwaliteit silage.

Verlaag de energierekening maar niet de prestaties.

 1. Gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR)
  Deze op de buitenkant gemonteerde eenheid verlaagt de piekverbrandingstemperatuur en vermindert de uitstoot zonder de brandstofefficiëntie te beïnvloeden.2. Wastegate turbo (VGT)
  De vinnen op de VGT passen zich aan aan de motorbelasting, waardoor het reactievermogen, de brandstofefficiëntie en het koppel bij lagere toerentallen worden verbeterd.3. Krachtige ECU
  Een verdubbeling van het geheugen, vijf maal de rekenkracht van Tier 2-motoren. Deze ECU levert diagnostische momentgegevens en kan maximaal zeven sets van diagnostische gegevens bewaren.4. Ontwerp met meerdere kleppen en een hogedruk-inspuitsysteem.
  Vier kleppen per cilinder optimaliseren de hogedruk-inspuiting. De verbeterde luchtstroom zorgt voor betere prestaties, betere brandstofefficiëntie en een lagere uitstoot.

  5. Minder onderhoud.
  Het oliefilter hoeft slechts om de 500 uur te worden vervangen (afhankelijk van het model).

  De componenten zijn ook beter toegankelijk.

 

Oogst meer dan 300 ton per uur.

Met een Cummins QSK19-motor die meer dan 800 pk produceert, houden u en uw 7980 het hele seizoen lang controle over het veld. En omdat de gewasstroomonderdelen zijn ontworpen voor een maximale gewasstroom en minimale wrijving, profiteert u van meer vermogen en een hogere efficiëntie dan ooit tevoren.


ProDrive transmissie

Het optionele ProDrive-aandrijfsysteem is eenvoudig in gebruik. Het levert een enorme grip, zodat u kunt blijven oogsten in alle omstandigheden: nat of droog, steil of kwetsbaar.

Automatische versnellingsbak.
Met de automatische versnellingsbak met twee versnellingen kunt u continu de snelheid van uw zelfrijdende veldhakselaar aanpassen tussen 0 en 20 kilometer per uur in het veld en tot 40 km per uur op de weg. Zo brengt u minder tijd door op de weg en maait u meer gewas in het veld.

Automatisch differentieelslot.
Het geïntegreerde differentieelslot wordt automatisch geactiveerd, zodat de voorwielen voortdurend tractie behouden.

Motormanagement.
Het motormanagementsysteem compenseert de motorbelasting om de brandstofefficiëntie te verbeteren. Hoe? Door ProDrive en de motoractiviteiten zo fijn te stellen dat een optimaal brandstofverbruik en optimale snelheid van uw zelfrijdende veldhakselaar op de weg, in het veld en tijdens het manoeuvreren op kopakkers wordt bereikt.

Volledige ASR.
Het antislipregelsysteem regelt de voor- en achterasaandrijving om permanente tractie te garanderen, brandstof te besparen en het bodembehoud te verbeteren.

Automatisch remsysteem.
De twee natte schijfrempakketten op de vooras worden automatisch geregeld. Alles wat u dus hoeft te doen, is de snelheid van het voertuig regelen met de multifunctionele hendel!


Cabinecomfort

De panoramische cabine geeft u een fantastisch zicht rondom. Spiegels, schakelaars, displays – alles is precies waar u het nodig heeft. U hoeft alleen maar de hoogte van de stoel aan te passen, de hoek en de diepte van het stuurwiel in te stellen en u kunt aan de slag! De belangrijkste bedieningselementen kunnen niet eenvoudiger. Eén hendel voor vooruit, stoppen en achteruit, en een aantal schakelaars voor de belangrijkste elektrische functies. Het voorzetstuk, de afstelling van het vaste mes, de positionering van de pijp en de haksellengte kunnen allemaal automatisch worden geregeld.

Laden zonder morsen
Uitstekend zicht zorgt voor veilig en nauwkeurig rijden.


Tiptoetsbediening

Schakelaars en bedieningselementen zijn gemakkelijk af te lezen en logisch geplaatst.
Duidelijke instrumenten
U kunt alle hoofdfuncties in een oogopslag bekijken.

Uitstekend zicht ’s nachts
Met de krachtige cabine- en rijenzoeklampen kunt u de hele nacht door oogsten.


[VIDEO INVOEGEN] [VIDEO INVOEGEN]


Specificaties zelfrijdende veldhakselaars

Brochure zelfrijdende veldhakselaars