Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl MS 341 C-BE


Zeer robuuste, middelsterke professionele motorzaag van de nieuwste generatie. Uiterst trillingsarm. Standaard uitgevoerd met de nieuwe Rapid Super Comfort-zaagketting. Ideaal voor het kappen en zagen en voor het opschonen van jonge boombestanden en kreupelhout en in middelzware bosbestanden.


Kenmerken en specificaties

Cillinderinhoud cm3 59
Gewicht (kg(1)) 5.5
Specifiek gewicht kg/kW 1.8
Vermogen kW/pk 3.1/4.2
Geluidsdrukniveau (dB(2)) 102
Geluidsvermogenniveau (dB)(2) 113
Trillingsniveau links/rechts m/s2 (3) 3.1/3.1

(1) zonder zaagblad / ketting
(2) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2.5 (dB(A)
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 (m/s)


Antivibratiesysteem

sterke trillingen aan de handgrepen kunnen op lange termijn storingen veroorzaken bij de doorstroming van het bloed in handen en armen. Daarom heeft STIHL het AV-systeem ontwikkeld. Bij motorapparatuur met het AV-systeem worden ter hoogte van de grepen de trillingen, die door de verbrandingsmotor en het bewegende gereedschap ontstaan, enorm gereduceerd.


Combischakelaar

de functies van de machine, zoals koude en warme start, start en stop, worden via één schakelaar bediend. Hierdoor wordt de bediening comfortabel en veilig terwijl de rechterhand steeds op de greep blijft.


Compensator

dit regelsysteem in de carburateur, zorgt ervoor dat ondanks de toenemende vervuiling van de luchtfilter het vermogen, de kwaliteit van de uitlaatgassen en het brandstofverbruik ook voor een langere tijd constant blijven. Slechts bij aantoonbare terugval van het vermogen dient de luchtfilter gereinigd te worden. Hierdoor zijn zeer lange werkintervallen zonder onderhoud mogelijk. (zoals afb.)


Decompressieklep

de decompressieklep laat bij het starten een deel van het gecomprimeerde mengsel uit de cylinder ontsnappen. Zo vergt het trekken aan het startkoord minder kracht. De gebruiker wordt ontlast en het starten van de motor verloopt soepel.


Gereedschapsloze tankdop

gepatenteerde gereedschapsloze tankdoppen voor de brandstof- en olietank. De tank waarmee de motorapparaten uitgerust zijn laat zich snel, zonder veel kracht en zonder gereedschap openen en opnieuw sluiten.


STIHL Ematic systeem

Het STIHL Ematic-systeem bestaat uit het Ematic-zaagblad, de Oilomatic-zaagketting en een instelbare of verbruikreducerende oliepomp. De speciale constructie van het zaagblad en de ketting zorgt ervoor dat elke druppel kettingolie daar terecht komt, waar deze voor de smering nodig is. Het olieverbruik kan hierdoor tot zo’n 50% gereduceerd worden.


Zijdelingse kettingspanning

de spanschroef wordt zijdelings door het kettingtandwieldeksel heen aangespannen. Dit verhindert – in tegenstelling tot het spannen vooraan – het contact met de handen met de scherpe zaagketting en de punten van de velkam.


STIHL ElastoStart

Als gevolg van de compressiedruk ontstaan er bij het starten van tweetaktmotoren schokken, die spieren en ledematen belasten. ElastoStart vermindert dit voelbaar. Een speciaal dempingselement in de startgreep spreidt de trekkracht waardoor een gelijkmatig starten zonder krachtpieken mogelijk gemaakt wordt.

 


Oliepomp met hoeveelheidsregeling

zorgt voor een fijnafgestelde olietoevoering volgens hetgeen nodig geacht wordt. De E-aanduiding garandeert in elk geval dat er voldoende olie toegevoerd wordt. Profi’s doseren fijner. Een reducering van de olietoevoer tot 50% is mogelijk.