Facebook Twitter E-mail Youtube

John Deere 1505 comfort cirkelmaaier

 

Kenmerken en specificaties

  • Maximum comfort en productiviteit
  • Laag geluidsniveau
  • Hydraulisch aangedreven dek(ken)
  • Efficiënte maaiprestaties
Type Yanmar
Max. kW (pk) ISO 97/68/EC 35 kW (48 pk)
Maaibreedte 180 cm tot 223 cm
Max. rijsnelheid 25 km/h (15 mph)

 

Bekijk de gedatailleerde informatie op het blad met specificaties.
Download hier


De 1505 serie-II Comfort roterende maaier biedt in alle omstandigheden goede tractie, optimaal comfort en uitstekende productiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van de bestuurder.
Deze professionele maaier kan worden uitgerust met diverse voordekken met zij-uitworp of achter-uitworp, voor een geweldig maairesultaat.


Krachtige motor met hoog koppel

De 1505 Serie II Comfort roterende maaier is voorzien van vloeistofgekoelde 4-cilinder Yanmar-motor met een vermogen van 48 pk en directe brandstofinspuiting voor een beter startgedrag bij koud weer. De cilinderinhoud van 2190 cc zorgt voor een uitstekend koppel voor ruim voldoende trekvermogen in zware maaiomstandigheden.


Premium Comfort cabine

De optionele Premium cabine biedt een comfortabele werkomgeving met een zeer laag geluidsniveau (cabineframe is op silent blocs gemonteerd) voor langdurig gebruik. Wanneer de 1505 is uitgerust met een cabine, heeft deze een luchtgeveerde, volledig verstelbare stoel met stoffen bekleding, voor uitzonderlijk rijcomfort. Af fabriek is optioneel eveneens airconditioning leverbaar.


Alles-in-één-commando

De ergonomisch ontworpen, verstelbare CommandArm-armleuning met geïntegreerde bedieningselementen is standaard op de 1505 Comfort roterende maaier. Hij beweegt met de stoel mee zodat u altijd met gemak uw machine kunt bedienen. Het voordek wordt via een elektrische schakelaar omhoog en omlaag bewogen en voor extra productiviteit kan het dek met de CrossCut-functie net boven de grond worden gebracht zodat er snel kan worden gedraaid en het dek daarna weer in maaistand kan worden gezet.


Rijcomfort op de weg

Comfort stoelen en vering van het voordek (door middel van een gasdrukaccumulator) die op de weg automatisch wordt ingeschakeld, bieden zeer veel rijcomfort. De 1505 kan rijsnelheden tot 25 km/h (15 mph) bereiken zodat snel van het ene naar het andere veld kan worden gereden. Als de vierwielaandrijving wordt ingeschakeld, wordt de snelheid automatisch begrensd op 16 km/h (10 mph).

 


Laag geluidsniveau

Hydraulisch aangedreven bladen zorgen voor een opmerkelijk stille en trillingsvrije werking van de machine. Ook het lage nominale motortoerental en het geavanceerde uitlaatsysteem leiden tot aanzienlijk minder geluid tijdens het maaien.


Efficiënte maaiprestaties

De hydraulische aandrijving van het dek garandeert een constante snelheid van de messen, zelfs in moeilijke omstandigheden. Met de hydraulische snelkoppelingen is het dek of een eventueel ander hydraulisch aangedreven voorzetstuk eenvoudig te monteren.

 


Beklimmen van een helling en tractie

Dankzij de standaard vierwielaandrijving en het differentieelslot kan er in bijna alle omstandigheden worden gewerkt. Voor meer tractie is elke maaier tevens voorzien van een ingebouwd gewichtsoverdrachtssysteem. Op moeilijke plekken wordt het gewicht van het maaidek overgedragen naar de aangedreven wielen.

 


Maaidekken

U kunt kiezen tussen het 180 cm (71 inch) brede maaidek met zij-uitworp en onze maaidekken met achter-uitworp, met een maaibreedte van 183 cm (72 inch), 223 cm (88 inch) of 300 cm (118 inch) en een uiterst gelijkmatige verspreiding dankzij het gepatenteerde schottensysteem.


Onderhoud

Onderhoudspunten zijn gemakkelijk toegankelijk zodat de onderhoudstijd zo kort mogelijk blijft. Diagnose is eenvoudiger met LED-lampjes en een “hartslag”. Op basis van het robuuste frame, de kevlar riemen van het maaidek en het hydraulisch systeem van de vijfde generatie is duidelijk dat deze maaiers een leven lang meegaan. De elektrische white box maakt boorddiagnose zonder speciaal gereedschap mogelijk, waardoor de onderhoudskosten laag blijven.