Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl BR 550 bladblazer


Zeer krachtige, ruggedragen bladblazer met zeer hoge luchtdoorzet voor commercieel gebruik. Voor het snel, efficiënt verwijderen van bijv. gemaaid gras en snoeiafval, blad of afval op grote terreinen. Met in lengte verstelbare blaaspijp. Milieuvriendelijkere 4-MIX®-motor met laag brandstofverbruik en weinig uitlaatgassen. Met comfortabel draagsysteem voor het gebruik gedurende de ganse dag.


 

Kenmerken en specificaties

Cilinder inhoud cm3 64.8
Gewicht (kg) 9.9
Luchtdoorzet m3/h 900
Max. luchtdoorzet m3/h 1490
Max./ luchtsnelheid m/s 89
Tankinhoud (L) 1.4
Geluidsdrukniveau dB(A) (2) 98
Geluidsvermogenniveau dB(A) (2) 107
Trillingniveau links/rechts m/s2 (3) 1.6

 

(1) zonder benzine (compleet)
(2) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2.5 (dB(A))
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 (m/s2)


Automatische decompressie

het decompressiesysteem verlengt bij het starten de openingstijd van de kleppen. Dit reduceert de benodigde kracht aan de koord behoorlijk en volledig automatisch. (Gelijkaardige afbeelding)


STIHL antivibratiesysteem

Het antivibratiesysteem bij de rugnevelspuiten ontlast de rugspieren enorm. Rubberen buffers reduceren de overdracht van de vervelende trillingen die door de motor ontstaan. De greep is daardoor uiterst vibratiearm. Hierdoor wordt het werken comfortabel en krachtenbesparend (zoals afb.)


Multifunctionele handgreep

De bedieningselementen voor de aansturing van de motor zijn in deze handgreep geïntegreerd. De bediening wordt hierdoor heel makkelijk (zoals afb.)


Comfortabel draagsysteem

Met hoogte- en hoekverstelling alsmede een actief ademend rugkussen voor het ontspannen werken ook bij langdurig gebruik. (zoals afb.)


STIHL 4-MIX-motor

combineert de voordelen van de 2-takt en 4-takt-motor. Minder uitlaatgassen, geen olie verversen, aangenaam klankbeeld. Excellente trekkracht en een hoog koppel (Gelijkaardige afbeelding).