Facebook Twitter E-mail Youtube

Stihl SH 86-D bladblazer/zuiger


Zuighakselaar met grote zuigcapaciteit. Standaard ook inzetbaar als bladblazer. Ideaal voor het reinigen van grote oppervlakken. Met comfortabel antivibratiesysteem en met katalysator (D). Met blaaspijp en ronde blaas-/zuigmond.


 

Kenmerken en specificaties

Cilinder inhoud cm3 27.2
Gewicht (kg) (1) 5.7
Luchtdoorzet m3/h 770
Uitvoering ronde en platte blaasmond
Vermogen kW/pk 0.8/1.1
Geluidsdrukniveau dB(A) (2) 96.0
Geluidvermogenniveau dB(A) (2) 105.0
Trillingniveau links/rechts m/s2 (3) 1.8/1.5

 

(1) ronde blaasmond
(2) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2.5 (dB(A))
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 (m/s2)


Verstelbare gashendel met stopknop

De gashendel kan tussen stationair en volgas in iedere gewenste stand vastgezet worden. Een duimdruk op de stopknop zet de gashendel weer vrij. Het apparaat is daarna weer klaar voor gebruik. (afbeelding gelijkaardig)


STIHL 2-MIX-motor

Tijdens het spoelen legt zich een benzinevrije luchtlaag tussen het verbrande mengsel in de verbrandingskamer en het nieuwe verse mengsel in het carter. Dit luchtkussen vermindert de benzinespoelverliezen bij de gaswisseling – en daarmee de belasting voor mens en milieu. (Afbeelding gelijkaardig)


STIHL antivibratiesysteem

Het beschikbare AV-systeem reduceert de trillingen tot een minimum en zorgt daarmee ook bij langer gebruik voor veel werkcomfort. (Afbeelding gelijkaardig)


Bediening met één hand en softhandgreepzone

ergonomisch gevormde bediening met softgreepzone. De bediening van de apparaten gebeurt snel en veilig zonder dat de hand van de greep gehaald wordt. De gasschakelaar kan in elke gewenst positie vastgezet worden. Vooral wanneer er langere tijd na elkaar gewerkt dient te worden is deze verlichting van een niet te onderschatten waarde. Gelijkaardige afbeelding)


Katalysator (D)

De uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen bij motorapparatuur kan bij de bediener tot ogen- en slijmhuidirritaties voeren en schaadt het milieu. Met de eerste door STIHL ontwikkelde katalysator (D) voor bosmaaiers zette STIHL wereldwijd nieuwe maatstaven. Deze reduceert het percentage schadelijke koolwaterstoffen in de uitlaatgassen tot zo’n 60%. (Afbeelding gelijkaardig)


Met de hand bediende benzinepomp

Met een duimdruk kan met de handbediende benzinepomp benzine naar de carburateur gepompt worden. Ook als het apparaat lange tijd niet gebruikt werd, hoeft er niet zo vaak aan de startkoord getrokken te worden om de motor te starten. Motorapparaten voor het groenonderhoud en blaasapparaten zijn hiermee uitgerust. (Afbeelding gelijkaardig)


STIHL ElastoStart

Als gevolg van de compressiedruk ontstaan er bij het starten van tweetaktmotoren schokken, die spieren en ledematen belasten. ElastoStart vermindert dit voelbaar. Een speciaal dempingselement in de startgreep spreidt de trekkracht waardoor een gelijjkmatig starten zonder krachtpieken mogelijk gemaakt wordt. (Afbeelding gelijaardig)